Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Калкулаторът на ООН:...
Калкулаторът на ООН: ”Демокрацията изяжда нацията”, България вече е под 7 милиона

Калкулаторът на ООН: ”Демокрацията изяжда нацията”, България вече е под 7 милионаНаселението на България вече е под седем милиона. Това отчете калкулаторът на ООН. От началото на годината до сега са починали над 10 хиляди души, емигрирали са – почти хиляда. Родените са почти седем хиляди. Така за малко повече от месец страната ни е загубила над пет хиляди души.

До 2000 година населението на България е над осем милиона души. С началото на новото хилядолетие то започва да намалява. 

И така за последните 18 години броят на хората в нашата страна се понижава с един милион, за да станем под седем милиона в края на 2018 година. Населението на България е било най-многобройно през 1988 година, когато почти достига девет милиона души. 

Най-малко е било населението след Освобождението. След Съединението през 1885 година се прави ново преброяване, което установява, че населението на България е три милиона. 

31 хиляди българи, които са емигрирали през миналата година ще я съпоставим със 60 хиляди. По близо толкова наши сънародници годишно купуваха еднопосочни билети за чужди държави през 90-те години. 

През миналата обаче 25 хиляди души, които са живели дългосрочно в чужбина са се завърнали у нас.

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Изчезва ли България?

Илиян Василев: ГЕРБ ни доведе до демографски колапс

Изчезваме, а управляващите бездействат! >> 8% срив на раждаемостта в България за 1 година

 

 


 

 


89298