Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Камара на превозвачи...
Камара на превозвачите: България трябва да е креативна и да направи дори невъзможното, за да се опълчи на пакет „Мобилност“

Камара на превозвачите: България трябва да е креативна и да направи дори невъзможното, за да се опълчи на пакет „Мобилност“България трябва да е креативна и да направи дори невъзможното, за да се опълчи на нередностите в пакет „Мобилност“. Това каза за дневния блок „Добър ден“ на Радио „Фокус“ изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров. Според него протестът в Брюксел е показал единството на големи и малки транспортни фирми, както и на политически представители на национално и международно ниво. Димитър Димитров каза още, че отлагането на пакета „Мобилност“ за следващия ЕП не решава проблема. „Най-доброто решение е тази политика на ЕС да престане, да спре тази практика – правилата да се диктуват от няколко конкретни държави.

В момента обаче България и другите държави от Източния блок, както винаги ще ни припознават западноевропейските страни, търпим критика, защото сме част от един съюз, от една „месомелачка“, за която дори и да имаме подготвени кадри – това е крайно недостатъчно. Там всичко е лобиране, защита на интереси, дори и пропаганда. Трябва да защитим националните си интереси, които се припокриват и с интереса на други държави както се видя и на протеста“, обясни Димитър Димитров. Той определи атаките, които изместват подкрепата както за превозвачите, така и за евродепутатите ни, като нецелесъобразни. Такива са идвали от международната сцена много преди да се заговори за пакета „Мобилност“, припомни Димитър Димитров. Според него обаче нападките правят единството на всички, застанали зад каузата на българските превозвачи, по-силно. Т.нар. пакет „Макрон“ е поредният пример за прилагане на двойни стандарти в ЕС, каза още той. 

Росица АНГЕЛОВА

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://m.focus-news.net/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Нова доза героизъм! >> Премиерът Борисов настоя пред Таяни пакетът "Мобилност" да се разгледа след евроизборите

Двете трети от пакета „Мобилност“ бяха отхвърлени

Ще защитят ли БГ- политиците интересите ни в ЕС ?! (ОБНОВЕН)
86473