Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Камера заснела как п...
Камера заснела как пада горящият самолет Ан 148 край Москва (видео)

Камера заснела как пада горящият самолет Ан 148 край Москва (видео)Падането на земята на горящия самолет Ан 148 на „Саратовски авиолинии“ бе заснето от камера в селище в Подмосковието. На клипа се вижда взривът и горящият самолет, който прелита още няколко десетки метра преди да падне на земята.

При инцидента няма оцелели, съобщиха руски медии. На борда на разбилия се самолет е имало трима чужденци - двама швейцарци и един гражданин на Азербайджан, както и три деца - на 5, 13 и 17 години. Всички на борда са били застраховани, на семействата им се полага по 2 милиона рубли (около 28 000 евро) базова застраховка, плюс още 25 000 рубли (около 350 евро) за погребение на загиналите. Властите от Оренбургска област ще изплатят допълнително по 1 милион рубли компенсация на семействата на загиналите.

Самолетът изчезна от радарите 2 мин. след като излетя от московското летище „Домодедово“, изпълнявайки полет 703 от Москва до Орск. Връзката между екипажа се прекъсва минути след излитането.

По-късно спасителните екипи намериха черната кутия на Ан 148, на която са фиксирани данните за параметрите на полета, в момента се търси и втората.

В момента стотици машини и над 500 спасители претърсват обстойно района на падането на самолета, чиито отломки са разпръснати в радиус от около километър.

Разбилият се Ан 148 е имал сертификат за годност за полети в гражданската авиация до 1 юни 2018 г., издаден на 1 юни 2016 г. Командирът Валери Губанов е бил с 5000 часа нальот, от тях 2800 на Ан 148, а вторият пилот Сергей Гамбарян е бил с 812 часа нальот. В момента в летище „Домодедово“ следователите изясняват кой е подготвял за полет катастрофиралата машина, разпитват служителите на аеропорта и на диспечерската служба. Разследват се всички възможни хипотези, сред които човешка грешка, природните условия, техническото състояние на машината и терористичен акт.

 

ВИДЕО

 

Източник: https://www.novini.bg/