Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кандидати за депутат...
Кандидати за депутати от 8 партии и коалиции в Ловеч подписаха Споразумението на „ДНЕС” за честна и толерантна кампания

Кандидати за депутати от 8 партии и коалиции в Ловеч подписаха Споразумението на „ДНЕС” за честна и толерантна кампанияПолитици и кандидати за народни представители от 11 МИР – Ловеч подписаха Споразумение за политическа почтеност и толерантност. 

Гражданско движение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани. 

Споразумението подписаха: за ДПС - Джейхан Ибрямов; за КП „ББЦ” – Катя Божинова; за Коалиция АБВ – Дилян Енкин; за НДСВ - д-р Галин Василев; за Република България БГ - Тодор Ангелов; Общество за нова България - Пепо Магеранов; Движение 21 - Петър Груев; за ПП „Ново време” - Марин Христов. 

„Основните политически сили – БСП и ГЕРБ, останаха извън залата. Този факт доказа, че все пак в тези партии е останала поне мъничко съвест, след като нямат намерение да водят предизборната си кампания в толерантен тон с другите партии и коалиции, да не подписват неизпълними за тях меморандуми”, коментират доброволците на „ДНЕС” в Ловеч.


787