Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кандидатите за народ...
Кандидатите за народни представители от Бургас декларираха готовност за толерантна кампания

Кандидатите за народни представители от Бургас декларираха готовност за толерантна кампанияКоалиция „БСП лява България”, ПП „Република БГ”, ГЕРБ, НДСВ и Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО  подписаха Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

Гражданско движение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

Поради предизборни обиколки из страната, част от партиите и коалициите ще подпишат Споразумението до края на седмицата.

По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба.

Ще приемаме сигнали за нередности в гражданската ни приемна на Бургас  бул. ”Ген.Гурко” 9, ет.4 /дясно/ и на тел. 0877 693  783.


712