Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Караянчева и МВР шеф...
Караянчева и МВР шефът на крака при Босия, той отказва да спре гладната стачка (Обзор)

Караянчева и МВР шефът на крака при Босия, той отказва да спре гладната стачка (Обзор)Създават временна комисия в парламента, която да разгледа всички негови сигнали. Канят го на първото ѝ заседание в четвъртък

Председателката на парламента Цвета Караянчева и вътрешният министър Валентин Радев отидоха в дома на Николай Колев-Босия, за да го убеждават да спре гладната си стачка. Известният дисидент протестира вече 34-и ден срещу корупцията в ДАИ и продажбата на шофьорски книжки.

По-рано през деня Босия даде пресконференция, на която обяви, че ще продължи стачката си, докато не бъдат изпълнени двете му основни искания - оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на парламента. Но добави към тях и съставяне на програмен кабинет.

Караянчева разказа, че е очаквала Босия на разговор още в събота в деня на отворените врати на НС. После го поканила в понеделник. Почакала час, после с Радев отишли в дома му. “Смятам, че животът е над всичко и тази гладна стачка трябва да спре”, обясни Караянчева. На няколко пъти водила кореспонденция с Босия, в която му обяснявала, че парламентът не може да удовлетвори исканията му. “Няма нищо по-демократично от изборите. Този парламент е избран от над 2,5 млн. граждани и е призван да работи за тях”, каза шефката на НС.

Николай Колев-Босия е на легло след 34 дни гладуване.

По нейно предложение в парламента ще бъде създадена временна анкетна комисия за транспортния бранш с участието на Босия. Очаква се тя да бъде сформирана още в сряда, а първото ѝ заседание да е в четвъртък. Помолихме го да ни даде месец - комисията ще разследва сигналите му и ще му дадем резултати, каза Валентин Радев.

Караянчева водеше със себе си лекарски екип от Правителствена болница, който прегледа гладуващия. Засега бил в относително добро състояние. Караянчева го молила да му сложат система, но той отказал и обяснил, че ще издържи до четвъртък. Съпругата му каза, че от два-три дни е на легло, сега обаче стана, говори с нас, добави вътрешният министър. По думите му Босия разговарял разумно, без остри думи.

 

Източник:https://www.24chasa.bg

 

Вижте и други материали по темата:

Правозащитникът Николай Колев-Босия пред сайта на "ДНЕС": Управляват ни криминално проявени хора

За кравата Пенка проглушихме света. За Босия – мълчание. Това общество не заслужава Босия. То заслужава крава – и в новините, и като съдба.

Ако има нещо по-тъжно от това, че пред очите ни умира човек, протестиращ срещу мафията, това е, че няма народ! Има рая, която не смее да гъкне!

Пиар* >> Ивайло Московски разговаря с Босия, покани го на среща

Как умират народите

Гаснещият Кольо Босия дава документи за корупция на депутати

Управляват ни хора, които не е трябвало да се раждат

"Родните" депутати* >> Замериха Чуколов с яйце, той псува каруцарски (ВИДЕО)

Трета седмица Босия с гладна стачка, иска оставката на Московски за „организирани престъпни групи“ от министъра!


69672