Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Каракачанов намери 6...
Каракачанов намери 6 млрд. за корупционна сделка, но няма пари за здравето на пилотите

Каракачанов намери 6 млрд. за корупционна сделка, но няма пари за здравето на пилотитеКаракачанов намери пари за корупционната сделка за самолетите, а не намери пари за здравето на пилотите. Намери 6 мрд. за изтребителите, но не намери няколко милиона за здравето пилотите. Сега ще напълним джобовете на чуждите фирми и чуждите пенсионери. Това заяви лидерът на ”Воля” Веселин Марешки.

 

Заради такива корwпционни харчове няма пари за летене на работещата техника. Вижте какво казва ген. Иванов, че летят не на стари самолети, а на сарнитарния минимум. Той казва, че тя функционира при недостиг от финансиране, обясни той.

 

Кой ако не Каракачанов отговаря за бюджета. Значи или не е осигурил достатъчно средства или ги е отклонил някъде. И тук сме напълно съгласни с президента, че лобизмът убива и онези, които преследват користни интереси и обричат на смърт пилотите, категоричен бе зам.-председателят на Народното събрание Марешки.

 

Преди осем-девет месеца Каракачанов казва, че имаме достатъчно МиГ-29, които ще ни служат до 2030. Не съм съгласен, че авиацията ще бъде приземена, ако не купим нови самолети, смята той.

 

Човек, който не е направил нищо за българските граждани, имаше висок рейтинг. Сега социологията я няма никаква, иронизира Марешки социологически проучвания за военния министър и вицепремиер Каракачанов.

 

Без да разбирам нищо от военни сделки, ще ви кажа, че ще спечели F-16. Интересуват ги само комисионните, ще ги приберат и това е. Обикновените пилоти са против тази сделка. Това е на гол тумбак-чифте пищови. Трябва по-подходящ човек за военното министерство. Каракачанов не става за тази работа,  каза още той.

 


Той определи като цинизъм изказването на военния министър отпреди няколко месеца, че имаме достатъчно самолети МиГ-29 и ще вършат работа до 2030 г. въпреки това се купуват нови самолети. „За цяла ескадрила трябват 3 милиарда лева, казва той, а сега какво се случва, попита Марешки. Нинова също промени позицията си. Веднага след срещата й с американския посланик. Питам се за тези 6-7 месеца какво се промени?“, каза още лидерът на "Воля" пред bTV.

 

„С 8 или 16 самолета не може да се спечели война, беше казал Каракачанов, питам, защо тогава ги харчим тези пари? Сега дроновете са хитът при модерното въоръжаване. Ние ще изхарчим 6 милиарда лева за купчина стари железа. Дори най-натовската коалиция у нас не си позволи да направи тази сделка. Самите военни са срещу сделката. Няма нужда от безсмислени упражнения“, чуди се Веселин Марешки.

 

Според него Каракачанов не е незаменим. Затова той призова да се намери по-подготвен човек за този пост. „Ние го харесвахме преди 8 месеца. Не сме против корабите и самолетите, но има приоритети, след като се решат по-належащите проблеми, като здравеопазването“, поясни политикът.

 

„Не искаме страната да се тласне в хаос. Ако има избори ние ще имаме по-висок процент от предишния“, смята Марешки.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Марешки ще е поредният препран мафиот-политик

Веселин Марешки – новото зайче от ръкава на Борисов, лутащо се между бензина, лекарствата и лъжите

Марешки - новото мъркащо коте на Борисов изведнъж се загрижи за партийните субсидии! Защо сега и защо така?

Държава на концесия

Ех, ако службите можеха да правят и мусака...

ИМА АРМИЯ - ИМА БЪЛГАРИЯ НЯМА АРМИЯ - НЯМА БЪЛГАРИЯ

Патриотични игри

Размисли на един омерзен български непатриот

Неразположение… върви по коридорите на властта?

„България: Фактите говорят“ – трета част

Най-големите лъжи на партиотите  „България: Фактите говорят“ – шеста част