Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Катастрофата „Фандък...
Катастрофата „Фандъкова“ >> Дъждът наводни ремонтирани улици и градинки на София

Катастрофата „Фандъкова“ >> Дъждът наводни ремонтирани улици и градинки на СофияОбилният дъжд, който се изля над София в ранния следобед, наводни ново ремонтираните улици в центъра на столицата. Под вода се оказа голяма част от "Солунска" - въпреки модерните отводнители, вградени в самите бордюри, съобщиха от групата "Спаси София".

Мълния падна върху трафопост и го запали, съобщиха от пресцентъра на МВР. При пожара няма пострадали. В момента движението в района е затруднено. Трафопостът се намира на бул. Константин Величков и ул. Солунска.

ВИДЕО

Общо 20 са сигналите, подадени в пожарната след проливния дъжд в София. Повечето са за наводнени улици и подлези. Има и няколко сигнала за паднали дървета на пътното платно. Няма пострадали хора.

Шест екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община извършват обходи на терен във връзка с валежите и реагират на сигнали, съобщиха и от Столичната община. Екипите са отработили сигнали за завиряване на улици в районите "Витоша" и "Илинден".

Временно бе затруднено движението на тролейбусите по линиите 6 и 7 през кръстовището на бул. "Петър Дертлиев" и ул. "Вл. Динчев". Причината е, че улиците там са се наводнили. "Движението е възстановено, след като екипи на пожарната бе изпратени на място", добавят от общината.

Дъждът превърна улици в Бистрица в реки, съобщи бТВ.

Подобни проблеми имаше и по наскоро ремонтираните централни части на София. Езеро се образува на ул. "Солунска" при кръстовището с ул. "Граф Игнатиев". Водата заля и пътното платно, и тротоара. Колите преминаваха през своеобразното езеро бавно, но при движението си изтласкваха водата към близките сгради. Служители на магазините на партерните етажи посрещаха вълните с метли, за да предпазят търговските обекти от наводнение. Подобно е и положението с няколко обекта на ул. "Граф Игнатиев", където се изтича част от водата от вира на ул. "Солунска".

ВИДЕО

Тези улици бяха ремонтирани от фирмата "Джи Пи Груп" по проекта на общината за обновяване на центъра на София. Цялата му стойност е над 20 млн. лева, а работата по улиците "Граф Игнатиев", "Солунска" и площадите "Гарибалди", "Славейков" и "Св. Седмочисленици" беше официално обявена за приключена на 29 май.

Наскоро се проявиха и дефекти по настилката около трамвайните релси по ул. "Граф Игнатиев". Заради липса на фуга до напречните отводнители се надигнаха част от плочките, поставени преди месеци. Наложи се спешен ремонт, а беше възложено и обследване на трасето за потенциални други проблеми.

ВИДЕО

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Старата схема - ремонт на ремонта, а? >> Фандъкова поиска преработване на плана за Борисовата градина и ново обсъждане

Катастрофата "Фандъкова" >> Висящи книжарници на „Славейков“?

На фона на катастрофалните си резултати >> Фандъкова ще анализира “комплекс от фактори“ за да реши ще се кандидатира ли за кмет

Няма фъндък за... Фандъкова!

Фандъкова, Освободителната война е продължила 300 дни, а ремонтът на ”Графа” - 384!

Гор-чи-во! Бетонни пейки свързват Фандъкова и Пеевски завинаги104080