Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Катето ни, дипломацията и всички пръдни поети от правителството

Катето ни, дипломацията и всички пръдни поети от правителствотоКато слушам как фащат непрекъснато дрогирани хора, допускам, че разните наркотици са разпространени навсякъде и можеш лесно да сдобиеш с разни такива работи. Е, дано е доволно човечеството, че замести цигаропушенето с това.

Една чудесна загриженост за здравето ни се забелязва. Навсякъде. Разбира се, харемиканците пак са първи по иновации в областта на забраняваниците. В много щати е така срамно да пиеш бира в градинка или пък, пу пу, на улицата, както да пръднеш* пред английската кралица. Оставили са некои улични забавления, все пак – можеш да си ходиш с перо в г.за.

Първо в щатите, после и в други братски страни!

Да я питам тая докторката, любителката на забрани – аз ли с моите цигари съм по-вредна или къркан наркоман в кола, че е решена на живот и смърт да ми променя мисленето?

––

*Официална вечеря при английската кралица. Поканени са всички важни държавни ръководители и министрите на външните работи, бе страхотия … и Б.Б. и Катето Захариева, разбира се. Тя е с пъстра рокля с принт – слънчогледите на Ван Гог, чудесни златисти сандалки, лакирани на малки слънчогледчета нокти и една голяма чанта, в която има три заредени телефона ….да си снима. Чантата е голяма, та да може да пусне нещо вътре от кралската трапеза, не за друго, да го покаже на мама в Пазаржик и на детето…. Пай ли, пудинг ли… каквото доди. Ох, отплеснах се. Та, по едно време кралицата пръднала.

Станал Макрон и казал:

- Пардон, мадам е мосю!

Ама след малко тя пак пръднала.

Станала Милата Ангела, поклонила се лекичко …

- Entschuldigen Sie meine Damen und Herren!

Обаче кралицата продължила… Така се изредили да се извиняват всички държавни глави. А Б.Б. маал шотландски, овнешки пай, наведен чинно над чинията, че да не се накапе и си траел, първият му униеврситет му бил казал, че с пълна уста не се говори…. На поредната пръдня вече нямало кой да се извини и неловко мълчание обгърнало залата. Катето Ни го сръгала в ребрата, Б.Б. преглътнал, осмукал си зъбите, обърсал се в сакото, станал и гордо казал:

- Тази и всички следващи пръдни на кралицата, поемаме аз и моето правителство!

Катето Ни не издържала, изръкопляскала спонтанно и се засмяла доволна със звънък момински смях…. Е това е дипломация, казала си тя.

Виктория Тинтерова

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Захариева, съблечи скъпите дрешки и си свърши работата

Покрай силните на деня, ние все разкрачени...! Без памет, без национална гордост, без самочувствие!

Истанбулската конвенция ли ще изяде главата на Борисов?

За силата на думите и слабостта на идентичността!

ЕвропреЦедателството: Фанфари и куршуми