Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Кевин Буут: „Сенките на София“ щеше да е различен, ако Делян Пеевски бе отговорил на обажданията ми

Кевин Буут: „Сенките на София“ щеше да е различен, ако Делян Пеевски бе отговорил на обажданията миВиждам България като канарче във въглища. Не, че България е толкова по-корумпирана от която и да е друга държава, но поради малките си размери се е превърнала в лабораторния съд, в който се отглежда това, което ще потопи всички останали нации. Иска ми се Пеевски да се беше съгласил на интервю - може би филмът щеше да е различен?

Това заяви пред Фрог режисьорът на  филма "Сенките на София" Кевин Буут.  Той нарича депутата Делян Пеевски  "сенчест мафиотски бос", а на плаката на филма пише, че в България мафията си има държава.  В отговор медиите на Пеевски го обявиха за агент на чужди служби, „представящ се за журналист от Тексас“.

 

Всъщост американският разследващ журналисти познава лично България от 2013 г., а филмът му за мафията в страната ни набира все повече популярност в САЩ, Европа, дори и в Русия. В него чрез поредица интервюта, кадри от протести и ромски гета се разкрива случващото се в България. Във видеото са включени разговори с бившата румънска топ прокурорка Моника Маковей, бившия премиер Симеон Сакскобургготски, следователя Бойко Атанасов, бившия банкер Цветан Василев и много други. 

 

„Медиите, банковото дело, измамите при изборите, съдебната консолидация – всичко се контролират от тайните сили, които са извън публичия поглед.“, казва Кевин Буут в отговор на въпроса ни какво е най-страшното нещо, което представя във филма си.

 

Вижте какво още разкри пред Фрог в ИНТЕРВЮ.

 

 

Източник: https://frognews.bg/novini/


109871