Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Ким Чен-ун благодари...
Ким Чен-ун благодари с писмо на Тръмп за

Ким Чен-ун благодари с писмо на Тръмп за "епохалния прогрес" (СНИМКА)Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че е получил писмо от севернокорейския лидер Ким Чен-ун с дата 6 юли, в което Ким изразява увереност, че съвместните им усилия да подобрят отношенията ще успеят, предаде Ройтерс.

Тръмп е уверен: Ким ще спази споразумението ни

"Много добра бележка от Председателя Ким на Северна Корея. Постига се голям напредък!", писа Тръмп в Туитър, прибавяйки снимка от писмото с превод на текста на английски език.
Преглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в Twitter
Donald J. Trump
 
@realDonaldTrump
 
 

A very nice note from Chairman Kim of North Korea. Great progress being made!

 
В писмото Ким благодари на Тръмп за работата му по точното изпълнение на общата декларация на двамата лидери след срещата им в Сингапур. "Твърдо вярвам, че силната воля, искрените усилия и уникалния подход от моя страна и на Ваше Превъзходителство, г-н Президент, насочени към откриване на ново бъдеще в отношения между КНДР и САЩ, със сигурност ще донесат плодове", се казва в писмото, като се добавя, че има "епохален прогрес" в подобряването на отношенията.

Тръмп: Северна Корея все още е изключителна заплаха за САЩ

Като обръща внимание на датата на изпращането - 6 юли, ДПА отбелязва, че това е станало по време на посещението в Пхенян на американския държавен секретар Майк Помпейо. Ким не се срещна с Помпейо, а съобщенията за тази визита сочат, че тя не е е преминала добре.
 
Тръмп и Ким Чен-ун подписаха исторически документ (СНИМКИ) 
 
Северна Корея обвини САЩ, че се опитват да й наложат едностранна денуклеаризация, а неин високопоставен представител, цитиран в държавните медии, каза, че разговорите на Помпейо в Пхенян били "много разочароващи".
 БТА
.
Източник: https://www.24chasa.bg/