Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Клатят ли Борисов......
Клатят ли Борисов...!? Или пък сам си се клати...

Клатят ли Борисов...!? Или пък сам си се клати...Коментар на Правда Великова

 

Черни облаци са надвиснали над Бойко Борисов. Кралството му от 111 хиляди кв. километра е на дъното на всички класации, многото от народа е опърпан, недоволен от всичко и всички, а пък хазната е пълна и Бойко раздава ли раздава като за последно на който си прецени. То и  какво ли друго му остава, освен да викне като Шекспировия Ричард Трети - „Заменям кралство за кон“, кон, за да избяга, да избяга от народния линч. Обръча около Борисов се затяга от ден на ден и той очевидно го усеща отвсякъде - от скандалните си коалиционни партньори, от вотовете на недоверие, от протестите във всички браншове, от външните партньори... От всякъде. А и харизмата му вече е отдавна увехнала като попарен от слана гербер в късна есен...

Затова като че ли единствените варианти пред премиера Бойко Борисов са: ЕВТАНАЗИЯ- красива смърт или след Борисов 1, 2 и 3,  ВЪЗКРЪСВАНЕ от пепелта като Борисов 4!? Иначе премиерът знае много добре как да умре красиво. Вариантите, колкото и да ги въртим и обръщаме, всичките водят до желани или нежелани от Борисов предсрочни избори. И колкото по-рано, дори и зимата да са те, толкова по-добре за него и ГЕРБ:

-   Да изгърми поредният бушон - Валери Симеонов, чиято глава искат майките на децата с увреждания и вече целия народ! Бойко освобождава Валери и всички са доволни. Той трима министри прежали, а сега се дърпа за едно безлично вице. Моментално ще обяви, че е направил каквото народът иска и воала - Герой. И разбира се - предсрочни избори. Както и вицепремиера Дончев обяви "Оставката на Валери е и падане на правителството!“ Защото Валери ще се разсърди и кворумът ще изгърми, макар че "Воля" и ДПС от страни стоят и потриват ръчички кворум да осигурят, но на  Бойко това хич, ама хич не му се нрави и  свени!

-   Другият сценарий е Борисов да не освободи Симеонов, така да изнервя още повече целокупното общество до крайност и по тоя начин сам да предизвика още по-масови и остри протести, знаейки, че Валери е по-мразен и от Плевнелиев дори. Тогава Борисов с глас ще ревне, че пак партньорите са провал, както стана с Реформаторите. И хоп пак на избори, с надеждата за Борисов-4. ДПС и БСП напоследък го саботират като не влизат в Парламента, към тях и "Воля" се приши. И ето пак опция - Бойко се сърди, оставка хвърля "по принуда" и развява мощно рефрена познат: "Червените и турците ме свалят..." Тук с един куршум два заека трепе Бате - хем враг, хем избори по план, хем и ГЕРБ се сплотяват като един!

-   Четвъртият вариант пред премиера е освобождавайки се от Симеонов и псевдопатриотите, да въвлече ДПС и „Воля“, които да подкрепят Борисов с правителство на малцинството. И ако Марешки се окаже новият „златен пръст“, то и с подкрепата на ДПС и БСП, временно ще се  закрепи балансът в парламента, но общата конфигурация така или иначе ще се промени, а ГЕРБ са вече на ръба, но и управление с вече явната подкрепа на ДПС, никак пред народа не върви. Досега движението на Доган и Пеевски тайно, но винаги в сублимни моменти подкрепяше мнозинството.Така рано или късно пак изходът е неизбежен и следват нови избори.

Каква е целта на Вожда, предизвиквайки предсрочни избори?!? Много проста, прави си той бакалски сметки, но изглежда без кръчмар. Знаейки, че той и   правителството му залязват от месец на месец, то скорошните избори са единственият изход пред увяхващата партия. Събирайки в мнозинство ДПС  "Воля", че и БСП, (или поне 1 от тях) които искат вече главата, освен на Симеонов и на Каракачанов за подкрепа на ГЕРБ и правителството, то   управлението става повече от абсурдно и като имидж, и като аритметика, а мнозинството ще е пар екселанс на ръба на кворума и всички трябва да са в пленарна зала всяка сутрин в 9 ч.! Невъзможно!!!

БСП и те вече вдигнаха от немай къде мерника на Борисов, виждайки, че крепейки го, къде тайно, къде явно, то това вече очевидно им носи щета, въпреки договорките между Корнелия и Бойко! Сега червените и ДПС нямало да влизат за регистрация в пленарната зала до оставката на вицепремиерите Симеонов и Каракачанов, заради гаврата с майките на деца с увреждания. Лисицата Корнелия отдавна надушва разпада на ГЕРБ и хитро се вкопчи в отчаяните майки. Масло в огъня стана и скандалът с корупцията в Агенцията за българите в чужбина и нейният председател, който е от квотата на ВМРО. Скандал, който придоби и международен оттенък.

От отбора  ДПС също не изостават. И също обявиха бойкот и не влизат  в зала. И те оставка искат  и на Симеонов и на Каракачанов. А знаем,че идеологът на партията- Доган е обигран играч с изключителен усет и  много добре  знае към кого да се присламчи и то  навреме. Ярък признак за предстоящи размествания и промени е срещата му с посланика на САЩ.

И така, доскорошните тайни, но истински съюзници на ГЕРБ, БСП и ДПС вече предусещайки миризмата на мърша клатят Бойко поотделно. А изглежда и по всичко личи това устройва Бате, прави го мъченик, при това приклещен в лапите на червената шапчица и Анадолския кръвожаден вълк.

Двете партии в евентуален съюз с аптекаря, като същински лешояди няма да се спрат с аргументи, базирани на разширяващото се народно недоволство от дългогодишното управление на ГЕРБ. Още повече, че знаят какво предстои - очакват се сериозни протести, свързани с високите цени на горивата, поскъпването на отоплението и хранителните продукти... Протести, които едва сега започват. Целта, особено на БСП и ДПС е да влязат явно във властта, която изпуснаха още през 2014 година и да се наместят в креслата на битите карти - Патриотите. А най-прекият път е или чрез правителство на малцинството, или направо чрез предсрочни избори.

Двете партии изглежда нямат договореност в действията си, но имат общи интереси. Както казва Кръстникът - „Нищо лично, просто бизнес“. Дори Сидеров преди време отчете, че патриотичната коалиция се атакува целенасочено, въпреки че от квотата на „Атака” в правителството е икономическият министър Емил Караниколов, за когото пък в медиите се твърди, че е особено близък на Делян Пеевски от ДПС.

И така, сценарият се повтаря както с Реформаторите. Изхабеният Борисов държи коалиционните партньори изкъсо, дискредитира ги по всякакъв начин, за да може като стане напечено, както винаги е правил да хвърли вината върху тях. Ще излезе брадясал и отчаян на трибуната и ще заяви, че ортаците му пречат да си върши работата. И хайде на избори. В полза на народ и отечество. Пък после - каквото сабя покаже.

Но всички тези сметки и аритметики на премиера може и много, много криви да излязат! От всички страни на ринга загрява и леееко полеко притиска и вълната Слави Трифонов, който все още не е обявил политическия си проект, но се е зарекъл отдавна, че гласът на близо 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ще бъде чут рано или късно!

Трифонов никога няма да забрави как на 21.11.2016 внесеният от екипа му законопроект за мажоритарни избори не видя бял свят. Защото ГЕРБ нагло и цинично излъгаха, че ще подготвят собствен, който ще обедини парламентарно представените партии и така ГЕРБ едва ли не щели да ги убедят да  удовлетворят волята на народа от референдума?! Гнусна и долна лъжа. Нагла и лицемерна партненка...

Слави Трифонов няма да забрави никога и датата, на която въпреки обещанията на Цветанов и целия ГЕРБ, властта на Бойко и подопечните слуги от т.нар опозиция вкупом отрязаха главата на половината българско население. Ей така, както се реже орхидея!

На 15 юни този законопроект на ГЕРБ – уж обединителен беше отхвърлен от Парламента и така беше брутално погазена волята на 3,5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ.

Трифонов няма да забрави никога, че преди три години, на 10 ноември, стартира подписка за Референдума, няма да забрави и мащабния концерт на 29 октомври 2016, на който ние студувахме и пяхме бунтовническите песни заедно с него. И не на последно място никога няма да забрави ПАМЕТНАТА дата на РЕФЕРЕНДУМА - 6 ноември 2016. Тогава 3,5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ повярваха в промяната. И твърдо гласуваха ЗА нея! Няма как всичко това да се забрави и пренебрегне. Не може и той, и ние някога да забравим как политиците излъгаха народа! Излъгаха и Слави, и всички българи! 

Борисов знае, че кабинет „Борисов 4“ е само блян. Знае, че този път тръгне ли си  - няма да има контролиране на търгове, няма да има  проценти от обществените поръчки, няма да има монопол върху централната и местната власт, няма да има безконтролно раздаване на пари. Нищо няма да има. А без пари ГЕРБ избори не могат да спечелят. Още повече, че напоследък и Цветанов е в сблъсък с Вожда. Информирани източници на ГЕРБ твърдят, че има масова хайка по изваждане на хора на Цветанов от МВР, от силовите структри, министерствата и областните администрации...

Затова стратегията на Боко е СКАНДАЛИ И БОЙ ДО ДУПКА...

А скандалите във властта са ежедневие, като целта освен всичко друго е и   да се отвлече и вниманието от тежкия живот на хората, от безхаберното управление на властта. През цялата година на обществото се подхвърляха скандални трошички, в последствие и  цели комати, само и само да ни държат далече от същественото. То не беше Гинка и ЧЕЗ, животновъди протестираха, документи горяха, убийства разследваха, катастрофи разследваха, министри си отидоха, убийства и изнасилвания, сеч и разруха! Докато не се стигна до тежката артилерия - притиснаха Арабаджиеви и Баневи, а после гръмна и скандалът с масовите арести за корупция в Агенцията за българите в чужбина и кой ли не... Гафове и скандали, които по-голямата част се свързват неслучайно с патриотите.

Помнете ми думата, хепи енд ще има. Един от вероятните изходи  от ситуацията ще е ОСТАВКА, хвърлена с обида. А мотивите са ясни - приет бюджет за 2019, построени магистрали, криви , но колкото щеш, но опозицията недоволна, коалиционните партньори също, че и Президентът недоволен. Така не може да се управлява! Искате избори - на ви.

Прав сте, господин Борисов, така не може да се управлява. Не можете да управлявате! И не искаме така да управлявате, а и въобще НЕ ИСКАМЕ ВЕЧЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТЕ!

ДА, ИСКАМЕ ИЗБОРИ!!! ИСКАМЕ СИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РЕФЕРЕНДУМА!

И недейте да кроите пъклените си планове, че през зимата по-лесно ще мобилизирате електората си, пък другите на топло у дома ще си стоят!

Не, г-н Борисов, ние също се храним, топлим, отглеждаме деца, работим, учим. Ние живеем тук и това е нашата Родина, нашата Българя! А ако не знаете или се правите, че не знаете, то животът ни вече тук при вашето управление е  отдавна непосилен, дори и за вашите привърженици...

И затова НИЕ ЩЕ СЕ ОБЕДИНИМ И МАСОВО ЩЕ ОТИДЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ, а вие намерете кон, може и с Корнелия и бягайте надалеч!!! И дори и зимата няма да ви спаси...

ВИДЕО >  История на Референдума

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 30.01.2017

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 27.03.2017

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

България очаква Слави!

Слави и България поеха по пътя на промяната

 Слави и България поеха по пътя на промяната

 

Концертът на "Орлов мост"

Вижте първия разширен репортаж от митинг-концерта на Орлов мост!

Вижте втория разширен репортаж от митинг-концерта на Орлов мост!80933