Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кметът на “Овча купе...
Кметът на “Овча купел“ обвини Фандъкова в манипулация

Кметът на “Овча купел“ обвини Фандъкова в манипулацияКметът на район "Овча купел" Ангел Стефанов (Демократична България) обвини столичния кмет Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) в манипулация. Причината е съобщение на Фандъкова, че спира ремонта на ул. "Народно хоро" по искане на Стефанов.

Кметът на София обяви, че заради кризата ще внесе предложение за намаляване на бюджета на града. Тя ще поиска редуциране на парите за част от инфаструктурните проекти и ремонтите в града. Единственият изцяло замразен проект се оказа ремонтът на ул. "Народно хоро". Аргументът бе, че това е "по искане от кмета на района за препроектиране".

Ангел Стефанов ѝ отговори, че “Овча купел“ не е последна дупка на кавала.

“Независимо от опита Ви за политическа атака към мен, написаното от Вас е обида и пренебрежение към гражданите на района. Знаем, че "ремонт на ремонта“ е любимото упражнение напоследък в Столична община. Затова поисках изграждането на ул. "Народно хоро“ да се изпълни качествено - с непрекъснати тротоари от двете ѝ страни и положени подземно кабели, както е във всеки европейски град, а не висящи отгоре като в някоя махала, както е проектирано. Никога не съм искал проектът за рехабилитация на улица "Народно хоро“ да бъде спиран“, написа във фейсбук Стефанов, който е бивш омбудсман на София.

Той обяснява, че се е съгласил ремонтът на улицата да се извърши поетапно, но е държал да започне възможно най-скоро.

“Заповядайте пред гражданите на район "Овча купел" да се аргументирате и да им обясните защо тази толкова важна и дълго чакана в района улица няма да се реализира и тази година. Убеден съм, че широкото обществено недоволство срещу това безумие ще събуди здравия разум сред общинските съветници", коментира Стефанов.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAngelStefanovBG%2Fposts%2F242334293792769&width=500" width="500" height="730" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Кметът на София ще предложи намаляване или временно спиране на финансирането за няколко обект.

Намаляват средства за изграждане на локални платна на Северната скоростна тангента и на улици в м. “Къро“ заради продължаващи процедури по отчуждаване. С 2.6 млн. лв. намаляват парите за нови обекти за оползотворяване на отпадъци. Запазва се финансирането само за проектиране на център за биомаса и завод за преработка на едрогабаритни отпадъци.

С 1.9 млн. лв. намаляват парите за ремонт на градски градини и паркове. Реконструкциите на парка “Заимов“ и градината “Св. Георги“ остават за 2021 г. Намаляват заложените средства за разширяване на централния гробищен парк с 400 хил. лв. Реконструкцията на банята в “Горна Баня“, както и изграждането на дубльора на Ляв Владайски колектор ще започнат през следваща година.

Кметът на София подчерта, че не се предвижда забавяне по стратегически приоритети на общината - метрото, транспортните връзки от вътрешния ринг и връзките с околовръстния път, строителството на нови детски градини и ясли, средствата за почистване, инвестициите в общински болници и ДКЦ-а, както и издръжката на социалните услуги.

Тя ще предложи идеята за изтегляне на инвестиционен заем за изграждане на липсващите стратегически участъци от вътрешния градски ринг – бул. "Тодор Каблешков“, бул. "Филип Кутев“ и връзките с околовръстния път – Източна тангента, Ломско шосе, бул. "Рожен“.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.mediapool.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

За Фандъкова, думите, делата и промяната

Една фирма ще ремонтира Борисовата градина за 12 млн. лева

Отново ремонт на ремонта! >> Седем месеца след ремонта за 22 млн. лева резултатите са видими...

Честните политици и неблагодарните българи

Управлението е хаос, с безумно раздута и некомпетентна администрация

Нужно ли е да се вдигат данъците в София

Столичани със стари коли ще плащат по-висок данък с около 10 лв.

Фандъкова: Никога не съм казвала, че няма да увеличавам данъци

Залезът на ГЕРБ – траен и непоклатим124891