Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Кметът на Раковски с...
Кметът на Раковски сезира Борисов за пожара в Шишманци, хората излизат на протест

Кметът на Раковски сезира Борисов за пожара в Шишманци, хората излизат на протестОчаква се утре сутринта в 6:15 часа, хората от трите села до депото, да излязат на протест пред завода за отпадъци

Кметът на Раковски Павел Гуджеров сезира Бойко Борисов за пожара в Шишманци.


В писмо до премиера, министрите на околната среда Нено Димов и на вътрешните работи Младен Маринов и директора на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев, той търси помощ по повод пореднатаогнена стихия на територията на депото за отпадъци в село Шишманци.


„Категорично заявявам, че при предходни ситуации на пожар съм изчерпал всички възможности които ми дава поста на кмет на Община Раковски за превенция на следващи подобни случаи, както е видно от последните събития резултат - НЯМА", е позицията на Гуджеров. 


Той настоява за осигуряване на противопожарна и денонощна охрана на депото, ревизия на мерките за безопасност и поставяне на стационарна станция за чистотата на въздуха в региона.


Писмото до премиера ще бъде придружено от подписка на жителите на близките населени места. Очаква се утре сутринта в 6:15 часа, хората от трите села до депото - Стряма, Шишманци и Белозем, да излязат на протест пред завода за отпадъци, пожарът, в който вече втори ден тлее. 

 

Източник: https://dariknews.bg/109838