Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Коалиция няма >> Симеонов:Промените в ПГ на „Обединени патриоти“ не поставят в риск коалиционното споразумение с ГЕРБ

Коалиция няма >> Симеонов:Промените в ПГ на „Обединени патриоти“ не поставят в риск коалиционното споразумение с ГЕРБС промените в ръководството на „Обединени патриоти“ коалиционното споразумение с ГЕРБ не се поставя в риск, заздравяват се коалиционните отношения. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти във връзка с промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“, предаде Агенция „Фокус".

 

„Или някой не е чел коалиционното споразумение, или не е чел правилника на групата. Между ПГ на „Обединени патриоти“ и коалиционното споразумение има разлика. Едното определя взаимоотношенията между трите партии, правилникът на парламентарната група определя редица правила, по които тя да работи, ако работи. Тъй като досега тя не работеше, практически трябва да се приеме като акт на оздравяване на коалиционните отношения тази промяна на ръководството, което досега не е събирало групата на заседания“, допълни Симеонов.

 

Промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“ са формални, каза още той.

 

„Това са формални промени. Публично известен факт е, че повече от 10 месеца НФСБ не приема председателството на досегашния председател Волен Сидеров. Това сме го оповестили още есента на миналата година. Фактически вчера беше официализиран този акт“, каза още Симеонов.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/


105905