Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Когато страхът от Сл...
Когато страхът от Слави става господар.<br>

Когато страхът от Слави става господар.
"Няма такава държава“ се ражда..., ЗА ДА ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!Информационен сайт "ДНЕС" 

Надежда Големеева  

 

Бомбата е хвърлена. Политическият живот в България се събуди, след инжектираната мощна доза надежда.

Слави Трифонов изплува като айсберг сред горещо море от хаос, безотговорност и безвластие, връщайки доверието и вярата на хората. В последното си предаване той очаквано обяви създаването на политически проект „Няма такава държава“.

Макар всички да говореха за него, изведнъж когато той е на път да стане реалност, партиите и подопечните им анализатори се наежиха. 

Да, настръхнаха, защото осъзнаха реалността – задава се двуметрова хала, която има визия за България, иска промяна и от раз ще помете вкупом оялите се родни политици, заедно с прогнилите им партии и грижливо градената, но отдавна продънена институционална и политическа система.

Страхът заговори. Изпълзя отвсякъде. Мобилизира щабове, ПиАри, стотици тролове, ченгета и милиционери... Схеми, компромати и планове започнаха срещу неудобни да кроят. Опасността, че кражбите и благините ще секнат стресира докрай, изправи на нокти и обедини и тук целия политически елит – управляващи и опозиция. Впрегна се и цялата платена медийна сган да обяснява от зори до здрач..., че шанс за промяна няма, че всъщност Слави е от статуквото, че такава нова, истинска държава няма, че Слави не може, не знае, не разбира, че Бойко го е купил, че няма хора, капацитет... и т.н, и т.н..., все такива врели-некипели... Да, ама не, както казваше и Петко Бочаров.

Всъщност, откакто преди дни Слави обяви новия си политически  проект, да се сещате, да сте видели или прочели в поне една медия (телeвизия, радио, електронно издание или вестник) нещо положително или поне нещо обективно за Слави Трифонов ?! Не, няма и да видите! Няма и да прочетете. Той е враг! Опасен е. За целия политически елит! От немай къде, освен покъртително-емоционалния пост на г-жа Нери Терзиева, само претоплени писания четем тук-там, затова колко и какъв успешен продуцент, водещ и музикантq пълнещ зали е, друго добро няма нито да чуете, нито да прочетете, нито ще видите. Другото е ярост, злоба..., хули и обиди. Неистини, дебелашки шеги. Желание за мъст дори.

Къде отидохте всичките вие УЖ независими медии, журналисти и звезди, гостували през годините в шоуто, което беше почти единствената трибуна за свободна ваша изява, когато ви цензурираха, мачкаха, уволняваха!? КЪДЕ СТЕ СЕГА!? Защо поне една добра дума за Слави не казвате?! ЗАЩО МЪЛЧИТЕ... Жалко..., твърде жалко...

Казват, отровната змия хапе най-смъртоносно, когато умира... Е, нямаме друг изход, освен да вземем и заедно да сломим змията...!

Затова и Слави, и Мая да знаят и помнят: Имат един единствен основен враг – ШАЙКАТА НА СТАТУКВОТО! Имат и един единствен, но основен, силен и мощен съюзник – ХОРАТА НА БЪЛГАРИЯ!

А ние знаем, когато Слави каже, че ще направи нещо – той го прави. Доказателство е всичко онова, което продуцентът и водещ изразява като мнение и позиции в ефир, без никакво притеснение вече 19 години. Независимо коя партия и кой е на власт, той не се притеснява да гледа под лупа грешките на управляващи и опозиция, да ги осмива. 

Търпението преля, когато наглостта на ГЕРБ удари дъното по всички показатели и направления, скандалите разядоха де що имаше неразядено, а държава отдавна беше ясно – няма! „Боят настана“ е звучала стотици пъти на концертите на Дългия, сега обаче реализацията ще е нагледна. И всякакви абсурдни сравнения между Трифонов и разни политически клоуни са жалки, дори налудничави и предизвикват смях.

Платените социолози веднага гракнаха вкупом – били виждали този модел – правиш телевизия и влизаш в политиката. Намекът за Волен Сидеров е смешен, защото този човек няма позиция, върти се според интереса си и затова и неговото основно кредо е „пари и пак пари“. Дали ще бъде „златен пръст“ или ще размахва среден пръст на Бойко, всички знаем, че Сидеров позиция няма, морал, достойнство и отговорност хептен, а България е последното, което го интересува.

 

 

 

Няма в историята на държавата нито човек, нито политик, нито партия, които да предизвикат и организират Национален референдум с такъв резултат – 3 млн. българи гласуваха още през 2016 г. доверие на Слави Трифонов, чрез отговорите си с „ДА“ на трите въпроса!

А ни убеждават, че не можем да се обединим, нямало как да сме единни и при едни следващи избори да станем... 5 млн., примерно. Промиват ни главите, че Слави не можел даже и протестния вот да обере, който бил... едва 10%.., внушават ни – с Бойко щял да се съюзи!? Първо- протестният вот е много, много по-голям, огромен е. И второ – глупостите за евентуална коалиция с ГЕРБ са напълно неадекватни, търсещи ефекта основно за разколебаване доверието на хората в новия водач!

Ще припомня на платените т.нар. анализатори-изследователи едно идентично обществено развитие през 2001 година. Тогава пак предвиждаха, обясняваха, манипулираха ни, че Национално движение „Симеон Втори“ ще вземе на изборите най-много 10-15% от протестния вот, събран като недоволство срещу тогавашния министър-председател Костов. Е...!? Половината гласуващи, около 50% дадоха гласа си именно за Симеон Втори! Затова, моля ви уважаеми, по-внимателно, по-полекичко с прогнозите, не се изхвърляйте чак толкова, защото словата олекват, но и остават, а хората все повече не ви вярват.

И още нещо – Слави не „обира“ вот, неговият електорат е многомилионен, вкл.и зрителите, които всяка вечер сядаха пред телевизорите в 22:30 часа и чакаха да чуят какво реално се случва в държавата. Каква е истината.

Затуй, сверете си часовниците, уважаеми политологчета и анализаторчета. Ако сте жадни да разберете кой иска да обере наказателния вот – обърнете поглед другаде, там където се чудят какви „обществено значими“ Рr инициативи да измислят за привличане на публика, електорат и медии... 

Политическата доктрина на Трифонов е ясна и прозрачна – настояване за мажоритарния вот, изпълняване волята на народа от Референдума (припомяме, че въпросите бяха 6, 3 от които премахнати от Конституционния съд).

 

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

 

Image result for Референдум въпроси

 

За промяна в България, за смяна на системата! Неслучайно още преди доста време Слави с добре обмислен и планиран ход направи събеседване - проучване за образовани, независими, нови хора, които искат и могат да участват в промяната на системата в страната. 

Далеко преди да заяви участие в политиката, Трифонов имаше огромен рейтинг на доверие и авторитет, градени дълго, настоятелно и търпеливо. Рейтинг, който не е самоцел, рейтинг, на който той никога не е робувал, а целенасочено е работил в полза на доброто на хората. Тук сега е и големият, сковаващият страх на политиците, на медийните собственици, на слугинажните, но добре платени анализатори...! Страх, парализиращ страх – от новото, от различното, от Слави!

Пронизващо-убийствена заплаха виждат те и в един естествен тандем. Комбинацията Слави Трифонов–Мая Манолова страхува всяка една действаща партия, всеки един политик. Страхува цялото статукво и цялата политическа система! Манолова също е с един от най-високите кредити на доверие и авторитет сред хората. Като Омбудсман тя направи толкова за хората, колкото не са правил нито една партия и нито едно правителство в последните години! 

 

 

Ако двамата обединят сили и визия за развитие на България, ще дойде така очаквания Ренесанс...

Ако Омбудсманът се включи и подкрепи Слави или обратното, Слави се включи и подкрепи Манолова, процесите стават неудържими и герберската диктатура в цялата страна ще падне. Бих определил този евентуален тандем като повече от взривяващ, защото и двамата притежават огромна мощ, амбиция и влияние, воля и устрем, които трябва обединено да се насочат в преодоляване на тоталната обществено-политическа и социална катастрофа в България.

В последното си предаване Слави заяви - „Нищо не съм забравил! Ще доведа всичко започнато докрай!“ Силни думи от силен човек... Всички ни излъгаха през годините. 

 

 

Доказано!

Вярвам му, но най-много му вярвам, защото е личност с характер и позиция, от която не се отмята. 

Винаги съм искала да ме управлява богат човек, заслужил парите си с честен труд! Слави е образец и тук. Когато и за каквото и да се кандидатира ще го подкрепя, ще съм с него и до него, защото нуждата от нов, смел и справедлив лидер, който да ни измъкне от тресавището, е животоспасяваща. 

Всеки, който не го е разбрал, ще плаща скъпо. 

„Няма такава държава“ се ражда точно, за да има такава държава! И да успее...

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ДВУГОДИШНОТО УБИЙСТВО НА РЕФЕРЕНДУМА... НЕУСПЕШНО! НИЩО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО!

Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА! Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА!

Национален референдум, иницииран от „Шоуто на Слави” - 6.11.2016 г.

Слави Трифонов в разговор с Мартин Димитров: Няма да се откажа от решенията на Референдума! ВИЖТЕ ВИДЕОТО >>

Българският лъв се пробуди! Иска справедлива и достойна България!

Слави Трифонов: Честита годишнина от Референдума! Имаме депутати..., политици и парламент-ПОЗОР!

Продължава борбата за референдума

Покъртителна истина! >> Обичам те, Слави Трифонов, че никога не се похвали с хилядите си добрини

 

***********************************************************************************************************************************

 

 

 

 


108822