Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кого заблуждавате с ...
Кого заблуждавате с този вот? (ОБНОВЕН)

Кого заблуждавате с този вот? (ОБНОВЕН)Коментар на Райна Знаменкова

 

Вотът на недоверие внесен от БСП към кабинета Борисов 3 очаквано не мина.

Може би така и кака Кури се беше договорила с бате Бойко. Хем парлама и малко евтин имидж за червените, като бонус за послушание, хем Бойко си показва колко си държи положението, че и цялата т.нар. опозиция. Гласуваха общо 234 народни представители, от които 131 бяха "Против", а 103 - "За". Едва ли е имало човек, който да си мисли, че това гласуване ще е в полза на червените. Те самите - също. Най-малкото, защото доскоро БСП се колебаеха каква да е темата на вота - корупцията или цялостното управление на Борисов и компания. На няколко пъти ДПС също ту се присъединяваха, ту не. А тяхната средна позиция се затвърди и след коледното изказване на лидера в сянка Ахмед Доган, според който няма никаква  алтернатива на ГЕРБ. И поради това са те единствени и незаменими. Още има колебания дали това беше искрена подкрепа или целувката на Юда Искариотски. Знае се,че щом Доган подкрепи нещо и някого рано или късно той изгаря и отива в небитието.

Вотът сам по себе си беше абсурден. Лявата партия и нейната самонадеяна до комичност лидерка, обвързани до корен с корупцията, атакуват десните, за които вземането на пари под масата се е превърнало в ежедневие. Ужасяващото в цялата ситуация бе поведението на т.нар. депутатско войнство

 

ГЕРБ

Самият факт, че лидерът и премиер на партията Бойко Борисов не присъства в залата нито на дебатите, нито на гласуването е показателен. Борисов реши, че външнополитическите му срещи са по-важни от това, което се случва в страната. Нещо повече, за пореден път той "забрави", че България е парламентарна република и както той, така и неговите министри са избрани от тези депутати.

Цветан Цветанов, учил се от най-добрия (Борисов) имаше наглостта да се обърне към БСП с питането защо левицата иска референдум за Истанбулската конвенция, след като са отхвърлили референдума на "Шоуто на Слави", на който гласуваха 3,5 млн. българи. Политикът подчерта, че преди време те, ГЕРБ са настоявали за приемане на 3-те въпроса от изборите на 6 ноември 2016 г, но уви никой не ги е подкрепил. Брутално лицемерие. Цветанов очевидно забрави да каже, че всички техни "опити" бяха по-скоро прах в очите на обществото, отколкото искрено отношение към волята на народа. Той удобно пропусна и репликата на Борисов, че "референдумът е атака срещу държавността", преповторено от верния Гербаджийски шаман Харизанов. Не за първи път Цветанов се опитва да сложи знак за равенство между ГЕРБ и Слави. Отвратително и гнусно!

Стратегията е ясна - да се опита да разколебае поддръжниците на Слави като ги накара да вярват, че Трифонов и ГЕРБ са едно цяло. И даже нещо повече - ще управляват заедно след предсрочните избори. Да, ама не. На 6 ноември 2016 г. хората гласуваха мощно срещу ГЕРБ. Гласуваха за промяната, а референдумът беше върховният израз на тези горещи очаквания. По тая причина гласуваха и за президента Радев, очаквайки той да е новият символ на надеждата и промените в страната. Уви. Радева, а не Радев командва парада на Дондуков 1. Радев от символ на надеждата се превърна в символ на застоя и съглашателството с Борисов и ГЕРБ. И всичко блесна и ясно пролича още със сформирането на служебното правителство - абсолютна изтривалка на ГЕРБ! Разполагайки и с тайни социологически сондажи, ГЕРБ все по-ясно разбират, че партията им няма как с течение на времето да не потъва и се опитват да се закачат отчаяно за всяка нова алтернатива, още повече сега, когато Слави е на крачка да обяви голямата и дълго чакана политическа новина.

Цветанов се изгаври не само с целия български народ, но и с опозицията. Той най-плиткоумно  заяви, че БСП трябвало да попитат кабинета за ежедневната  програмата на Борисов и да се съобразят с нея, ако са искали той да присъства в залата. Сериозно ли? Парламентът в парламентарната република България да пита премиерът, избран от тях самите, какви са му плановете. Че кой точно е Борисов? С това си изказване Цветанов даде да се разбере, че както и да си  лаят и бръщолевят левите, нещата няма да им се получат. Просто не пеят в хора.

 

БСП

Техният жалък опит да се направят на опозиция не изненада никого. През последните години, особено откакто вездесъщата приватизаторка Корнелия е начело столетницата е всичко друго, но не и опозиция. "Опозиция“, която всичко съгласува и отработва с батковците от ГЕРБ. Само и само далаверата да върви. А да припомним ли как единно с ГЕРБ гласуваха за Пловдивския панаир, за членовете на ВСС и още, и още... Партията на Нинова е слаба и безлична. Самата лидерка почти непрекъснато стъпва накриво с тъпи и смешни изказвания и съвсем логично не се приема на сериозно вече от никого.

 

Обединени патриоти

Оказва се, че патриотите имат ключова роля в моменти като този с вота на недоверие. Именно сега те решиха да спечелят дивиденти като се изправят срещу Истанбулската конвенция, защото в България е по-добре да си корумпиран, отколкото да си гей, пък и да съберат парици за има-няма някой язовир. Странно как този път Валери Симеонов не излезе на преден план да се пеняви и той за нещо и да притиска Борисов, но може би са се разбрали тихомълком. За голямо съжаление на ГЕРБ обаче, ако в предишния кабинет те трябваше да откупват времето си само на Реформаторите, сега имат задължения към три различни псевдопатриотични партии, нарекли се Обединени.

 

ДПС

Играта на ДПС от зората на демокрацията винаги е една и съща. Те застават в средата на битките между  т.нар. ляво и т.нар. дясно и само лапат ли лапат... Едва ли за някого е тайна, че почти цялата част Източна и Югоизточна България се ръководи от представители на тази партия и странно как 28 години никой друг не се опитва от другите играчи да се намеси. А когато говорим за 28-годишно еднолично управление, не става ли въпрос за диктатура? Ахмед Доган подаде ръка на Борисов малко преди Коледа и след това смешните опити на лидера на партията Мустафа Карадайъ да замаже положението никак не се получиха. ДПС гласува "ЗА" вота на недоверие, но не защото искаше да падне правителството, а както и да бяха гласували нещата нямаше да се променят. А всъщност дали е така или имаме таен план на Юда..., предстои съвсем скоро да разберем/

 

ВОЛЯ

Вече 9 месеца се чудя каква точно е тази партия и какво прави в парламента. В четвъртък от трибуната на Народното събрание лидерът Веселин Марешки заяви, че партията му щяла да гласува "За" вота, но много се обидили от приказките на Нинова, че БСП ще разчита само на Обединените патриоти. А така... Значи, ако пренебрегвате ВОЛЯ ние пък няма да гласуваме с вас. Тук изобщо не става въпрос дали България пропада надолу, дали страната ни се разкъсва от скандали, от корупция, от бедност. Тук Веселин Марешки иска да го зачитат и ако не го зачитат той няма да гласува. Усещате ли безумието на това поведение? Разбира се, аптекарят-бизнесмен вече добре си е научил урока и преди да лъсне с тази вселенска глупост, се е договорил с ГЕРБ и по всяка вероятност не е разчитал само на думи. Това той практикува от самото начало на парламентарното му присъствие, като ту се изправя уж срещу ГЕРБ, ту започва публично и открито да слугува и робува. И така всеки ден. При Марешки всичко е ясно като бял ден: Дела на трупчета, побоища над хора, далавери с лекарства и бензин... Какво по-удобно от това за ГЕРБ. В кърпа им е вързан и като добре обучена циркова маймунка скача ли скача накъдето му дадат бонбончета.

 

България никога не е разчитала на вот на недоверие да свали правителството. Особено днес, когато политическият октопод така се е сраснал, че само и единствено народната сила може да ги изкара от топлите им дупки. Защото отдавна за всички е ясно,че:

- всички са едно;

- всички работят за себе си;

- за всички България е клише от бруталния им и лицемерен политически лексикон, а не символ на вяра, родолюбие, грижа за хората.

- всъщност, за всички тях, т.нар. български политици, най-важното не е благополучието, просперитета и добруването на българския народ, а властта и келепира, който клати феса и на червените, и на герберите и на депесарите и на квази патриотите, и на  всички.

А хората жужат, клокочат, вълнуват се. Отдавна. Въпреки страха, въпреки тихите репресии, въпреки подчинението и униженията. И е наистина въпрос на време кога вулканът ще изригне и надеждата народна и гневът ще избуи.

А сега упованието, погледите морни, очакванията, любовта са вперени напред и само в един - Слави!

И затова повече от всякога трябва да бъдем единни, да бъдем едно, да бъдем като него истински родолюбци, отдадени на каузата!

Заради доброто - нашето, на семействата ни, на всички нас!

За доброто на Родината ни!

 

Вижте и други материали по темата:

А къде е Бойко?

Слави: Български политици, вие будите само съжаление и отвращение!

Парламентът отхвърли вота на недоверие, Борисов отново отсъства

Безочливост и наглост* >> Димитър Главчев: Вотът на недоверие е несъстоятелен

Ако бяхте питали за ангажиментите на премиера, щяхме да обясним

 


49970