Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кой и как избира нач...
Кой и как избира началника на училището за летци в Долна Митрополия?

Кой и как избира началника на училището за летци в Долна Митрополия?Президентът назначи бригаден генерал Явор Матеев като генерал-майор за командир на новосъздаденото Съвместното командване на специалните операции. Все още няма информация какво става с назначаването на началник на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”, което, според решението на Народното събрание, трябва да функционира от 1 януари 2020 г.

Интересно е дали политическото ръководство ще се съгласи с позицията на Командването на ВВС или ще предложи друга кандидатура.

Източници на сайта подсказват, че министърът на отбраната Красимир Каракачанов и шефовете в Министерството на отбраната имат своя кандидатура за началник на военноавиационнто училище. Но тя не е тази, зад която застава командирът на ВВС. И която е подкрепена още от началника на отбраната генерал Андрей Боцев и командирите на СВ и ВМС. Президентът Радев също е изказал мнение в подкрепа на кандидата, предложен от ген. Цанко Стойков.

Защо е цялото това закъснение и цялата драма около тази кандидатура? Нашите експерти ни подсказват, че всичко се забавя с оглед предстоящото огромно строителство в Долна Митрополия, което е свързано с облаги и вземането на проценти. Това е причината министерството на отбраната да предлага свой човек, който да играе по свирката на Каракачанов и за да се завъртят определени печеливши схеми, обясняват източниците ни от военното министерство.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Разбиването F 16

Ф-16 ли? Я да дойдат танковете...

Натиск или натягане е за F-16... или и двете! (ОБНОВЕН)

Ф-16 извади над земята коалицията ДПС-ГЕРБ. Следва... приземяване

Кабинетът даде зелена светлина да започнат преговори със САЩ за F-16. Президентът: Това е троен удар срещу България (ОБНОВЕНО)

Доверието в ГЕРБ пада и заради F-16

Самолетът, който бута правителството (ОБНОВЕН)

Без изненади! Клекнахме! >> Препоръчваме си преговори със САЩ за F-16 (ВИДЕО)

Внимание, внимание! Тестват сирените днес

Кой ще се облажи?* >> САЩ ни предлага да купим най-новото поколение F-16

 


118248