Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кой лъже за размерит...
Кой лъже за размерите на престъпността - МВР или прокуратурата?

Кой лъже за размерите на престъпността - МВР или прокуратурата?Движение „ДНЕС“: И СТАТИСТИКИТЕ ИМ НА... МВР ПРЕСТЪПНИ!

Откритие на годината! Прокуратурата установи, че в държавата няма сигурност. Престъпленията се увеличават, а тяхната разкриваемост намалява. Може би, без да искат, но най-после са взети под внимание фактите отдавна констатирани от всички нас - българските граждани. На всички убити, бити, насилени, ограбени... На всички, които влизат и не влизат в статистиките на републиканските институции. А както ни обещаваха патриотчетата... във всяко село полицай щеше да има?! Ееех, помните ли? Фундаменталното разкритие на прокуратурата обаче идва в много неблагоприятен момент. Точно, когато баш полицаят Младен Маринов е издигнат за министър и то благодарение на "върховните" резултати, които отчита МВР по всички линии. А те са противоположни на тези на Прокуратурата. Е, много неудобно се получи. И както се полага в такива случаи, накрая да се окичим и с един поздрав от престъпници и техните близки към новия силов министър: „Работете все така прекрасно. Оценяваме го“! А на нас нищо друго не ни остава освен да се самопоздравим с "Боят настана, тупкат сърца ни“ И да започнем да се самоотбраняваме и престъпността да громим, кой с каквото може и кой, с каквото има - с вили и лопати, с прътове и ножове...! С ръце и... сърце! Ура! Ура! Свободата да живей!

******************************************************************

 

Сотир Цацаров и Валентин Радев търсят разликите в докладите си

Кой лъже за размерите на престъпността-МВР или прокуратурата? Този въпрос се налага заради отчетливото разминаване в статистиката и изводите на двете ведомства.

До този момент шефът на МВР в оставка Валентин Радев  категорично заявяваше през тази и миналата година: „Престъпността в страната намалява”. Главният прокурор Сотир Цацаров обаче не е на същото мнение. Според доклада на държавното обвинение за 2017 г., представен днес в парламента излиза, че с близо 3 на сто са се увеличили престъпленията в страната за последната година спрямо 2016-а, като общият брой на регистрираните престъпления е близо 107 хиляди. 

Документът отчита, че високите нива на престъпност са свързани с бедността, обезлюдяването на малките населени места и високата вътрешна миграция към големите градове. 

Последният доклад на прокуратурата сочи още, че за миналата година разкриваемостта на престъпленията е близо 44%, което е с близо четири на сто по-малко спрямо 2016-а. 

Тук лъсва поредно разминаване с изводите на Валентин Радев. Той не спря да повтаря, че разкриваемостта се е повишила, а броят на регистрираните престъпления са намалели. 

Главният обвинител призова за изменение в Наказателния кодекс за корупционни престъпления в частния сектор, търсене на имунитет срещу свидетелстване за тежки престъпления, СРС-та да могат да се използват и при разследване на престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната система и възможността за по-продължителното им прилагане само при организирани престъпни групи. От опозицията в лицето на БСП гласуваха "въздържали се" по доклада на прокуратурата.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Вълчо е невинен! Татко му е свой..., а и избяга!

Какво знаеш, Деси? (ОБНОВЕН)

Затворници на свобода – бели кахъри в черни дни

Ще се мре или да... (Обновен)

Султанка е Системата! (ОБНОВЕН)

139 години МВР, 139 години „Нашата полиция ни пази“

 

 75782