Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / КОЙ пренареди пионки...
КОЙ пренареди пионките... за последно и засега!?

КОЙ пренареди пионките... за последно и засега!?Добринка Новинска

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Изгърмя и поредният бушон на властта - Румен Порожанов. С огромно закъснение и след неистови опити да бъде спасен. В края на краищата, след като  навсякъде замириса на изгоряло, земеделският министър нямаше накъде и подаде оставка, а Борисов я прие. 

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. За смях на всички пък Борисов обяви, че Порожанов си отива..., защото не искал някаква чиновничка да уволни...?! 

Свободното падане и разлагането на сегашната власт е по... морални причини. Естествено и модерно, макар и нелепо оправдание за управляващите.

Шутът по задните части на агроминистъра в действителност (и както добре знае мало и голямо в държавата) е заради огромните два скандала, които лъснаха на яве – злоупотребите в ДФ „Земеделие“ с парите за къщите за гости и имотите, купени на занижени цени, а впоследствие заличени от декларацията му, както и зле прикритите данни за завидното имуществено състояние на съпругата му Веска.

Най-подир, въпреки съпротивата Порожанов падна жертва. Премиерът-заложник на ДПС пък стриктно спази реда. Изчака, съобрази се и се задейства според указанията, които му се дадоха.

Откъм МС се чува тракане на зъби от страх...

Чухте добре, нали - Борисов обясни за сетен път, че Порожанов е аут, защото министърът не уволнил чиновничка?!

Дебилщина в полза Родину. Да заплачем, докато около нас прехвърчат искри и се задава късо съединение. Смешно, ако не е твърде жалко и грозно...

Отиде си Порожанов, защото нямаше вече накъде. Интензивните совалки между МС и Сараите дадоха най-сетне резултат. Явно злото – дело на Порожанов е твърде, твърде голямо, незаличимо. „Ценният“ Руменчо, барабар с жена си щеше да коства твърде скъпо на властта. Да я помете ураганът от разкрития – нелицеприятни и престъпни. Макар и сега пораженията да не са малки. А и тепърва предстоят и за месната власт, където ГЕРБ също, както и на централно ниво, владеят всички големи градове и общини. 

Две седмици се мериха плюсовете и минусите, изчисляваха се щетите и категорично бе избрано бягството като опит за спасение от справедливо възмездие. Бойко Борисов получи заповед и правото да вземе главата на Порожанов. Симулация. Твърде полезна и удачна роля за Премиера. Оставка, покриваме се и всичко е точно, а? Ех, че хитро! Но кой ли се връзва вече?

Престъпникът си отива по живо по здраво, идва следващата послушница-майсторката на фините далавери Десислава Танева... Ето ви „достоен“ заместник. Ето ви поредна плюнка от властта в лицето на всички. 

Г-жа Танева, e министър на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. Във второто  правителството на Бойко Борисов. Тя трябваше да упражнява контрол над Порожанов, докато той беше шеф на ДФ „Земеделие“?!

Упражнявала ли е – нейсе. Напротив – съдействала е. За безчинствата, кражбите и облагодетелствнията на роднини и приближени на ГЕРБ.

Танева вместо да е подсъдима за всички афери с европари, субсидии, джипове и какво ли не още, сега пак е на барикадата на властта. На първа позиция! Браво! Това се казва последователна политика и... наследственост. Рулетката се върти все по-тежко и все повече послушни пионки влизат на възлови позиции.

Празно няма в българския политически елит.

Земетресенията и пропадането на властта обаче са налице. Въпреки трагикомедиите. Въпреки фокусите. 

Въпреки оставките, които парадоксално се представят като очистване, пречистване и едва ли не като оздравителен процес?! Процентите на Бойко и на ГЕРБ обаче летят стремглаво. Надолу. Също толкова стремглаво изритват и скандалите, разкритията за далаверите в управляващата партия. А вече сме и предупредени... ще има още помия да ни залива. 

В очакване сме на най-тежките престъпления на властта – офшорки, тайни влогове, банкови сметки, имоти и къщурки в чужбина... Оставките вече няма да бъдат спасение. Румен Радев им го каза... от наше име. Хората искат съд, затвор, конфискация. Номерът с оставките се изхаби. Не върви.Този трик на властта - всичко да бъде потулено, заметено и забравено не работи вече.

Бойко Борисов продължава да се крепи. Това е и целта му. Оцелява напук на безбройните мегаскандали... благодарение на падналите глави на министри,  зам.министри и разни функционери в ГЕРБ.

Порожанов е засега последният в гребена на вълната от оставки след избухването на „Апартаментгейт“. Преди него постовете си напуснаха - Цецка Цачева (министър на правосъдието), Александър Манолев (зам.министър на икономиката), Ваня Колева (зам министър на спорта), Красимир Първанов (зам.министър на енергетиката), Цветан Цветанов и Делян Добрев се простиха с депутатските си места...

Да, ама нищо не помага. Всичко се срива. Дори и така обявеното прочистване и очистване на партията. Просто  безобразията са брутални. И излизат все повече наяве. А Борисов както се убедихме не е никакъв господар на положението, а само зависим  подизпълнител.

Доказателство: Какво става с аферите около Владислав Горанов, Красен Кралев, Пламен Георгиев, Николина Ангелкова, Красимир Каракачанов, Антон Славчев?!

Недосегаеми са. Непокътнати и все още са си на местата.

Цялата министерска скамейка е преяла с власт. Доказано. Но не се пипа. Не е разрешено.

Премиерът бездейства. Спотайва се. Който мине-мине, който оцелее-оцелее..., но той, Бойко тези неща не ги решава. Важното е той да оцелее. Зависим е от този над него. Бойко може само да включи лампичката, да замига и да зашемети аудиторията с лъжите, празнословието и демагогщината си. До втръсване.

Лакомията, надменността и личното облагодетелстване и това на роднини и близки добиха необхватни размери. Даже един „герой“ като Премиера вече не е в състояние да маскира и прикрие новата марка в емблемата на ГЕРБ – грандкорупцията.

Има ли друго правителство с толкова много оставки и да продължава да е на власт? Има ли друго правителство с толкова много скандали, корупция, потъпкване на демокрацията и свободата...? В нормалните страни – не, няма!

Бойко знаем, че не обича да губи. Той обича да се прави на принципен, да е в бяло, да кътка медицински сестри, майките, да обикаля по строежите и градчетата, да раздава като Цезар пари, които не са негови. 

Бойко е силен, когато е сърдит, когато все другите са му виновни, когато демонстрира "загриженост" за бедните, когато се изказва зад граница и обединява Европа. Бойко оцелява на принципа – всички са грешни, а аз като  Бог и Батман се боря със злото, за да възтържествува доброто!Гневи се, размахва пръст и търси отговорност. В Цецо, в ГЕРБ, в министрите. При лошите. Все враг има. Сега е президентът. Иде ред на народа...

ТОЙ нищо не знае за кражбите, далаверите, конкурсите, обществените поръчки, търговете. За мръсотията из централната и местната власт. За мръсният въздух дори. Бойко е росна маргаритка от друга планета. Бойко е просто Премиер, който пази властта си с цената на всичко. И сякаш забравя как 8 г. е все във властта, най-отпред!

А докога ще гледаме този филм?

Докато ДПС не сложи край? Докато алтернативата излезе напред? Докато народът не ги  помете? Докато не дойде новото, новото начало, новите избори! И да има RESTART на всичко!

Вече няма място за оставки на пионки. България очевидно е готова и иска една оставка – и на премиер, и на цялото правителство!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Г-н Премиер, КОЙ може да поиска и вашата оставка!? (ОБНОВЕНО)

ДПС-то се офлянква..., а водата залива, залива правителството! Следва - издавяне. (ОБНОВЕНО)

Държавата, чрез законите и КПКОНПИ скрива безчинствата на политическия клир

 

 

Резултат с изображение за Борисов смени половината си министри,

Свързано изображение

Резултат с изображение за десислава таневаСвързано изображение 

 99430