Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Кой разбрал, разбрал...
Кой разбрал, разбрал – корупция няма* >> Парламентарните партии не знаят кои депутати са проверявани за корупция

Кой разбрал, разбрал – корупция няма* >> Парламентарните партии не знаят кои депутати са проверявани за корупцияПартиите в парламента обявиха, че не знаят кои депутати са проверявани от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). По-рано днес председателят на комисията Пламен Георгиев заяви, че са проверявани народни представители от всички партии.

 

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че няма идея дали са проверявани колеги от партията му. Народният представител от "БСП за България" Антон Кутев каза: "Нямам представа. Комисията трябва да се занимава с тези, които имат възможност да упражняват корупция. Чух, че е имало проверка и на Делян Пеевски и са установили, че всичко е наред. Вероятно комисията работи".

 

"Никъде в закона не е казано, че ще се уведомяват проверяваните. Може и да има, може и да проверяват. И от комисията няма да ви отговорят, защото ще се позоват на тайната", обяви Йордан Цонев от ДПС.

 

Славчо Атанасов от "Обединени патриоти" пък каза, че депутатите трябва максимално да бъдат проверявани, дори и личният им живот трябвало да бъде публичен.

 

"Аз не се съмнявам, че в парламента има корумпирани колеги. Само вижте костюмите и обувките им и ще установите, че с една депутатска заплата те не могат да се купят", каза Атанасов и обяви, че кара кола на 18 години.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Големият страх на софиянци - корупцията

Властта е с наднормено тегло от некадърност и корупция

България на трагедиите: Виновни – няма, Държава – няма!

Тебе ти е ред, кмете..., имаш пълна чаша с мед!

Личните карти - новата-стара далавера за милиони


77038