Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кой се страхува от С...
Кой се страхува от Слави Трифонов?!

Кой се страхува от Слави Трифонов?!„България се управлява ръчно. България се управлява от един човек. И понеже този човек е недостижим и недосегаем, никой не може да го накаже, нито да му попречи! Тогава настъпват проблемите и скандалите“.

С тези думи писателят Любен Дилов-син успя да обясни кратко и ясно на всички, че царят е гол, а Изборният кодекс недодялан и излишен, защото България се управлява от един човек.

Премиерът доста смело стои на течението, което му правят собствените му хора, но той бързо се отървава от неудобните. Още като създавали Четворната коалиция, било напълно ясно и прозрачно за умните хора, че ГЕРБ ще управлява, а останалите ще й правят четки и метани и ще се занимават с нейния пиар.

Според Дилов цялата истерия по приемането на Изборния кодекс е заради опитите на Турция да се меси в нашите вътрешни работи. А ГЕРБ пък имитират дейност уж в посока да попречат на Анкара.

Само че тази дейност дойде от коалиционните партньори, а не от управляващата партия.

И втората много сериозна причина за страх и имитиране на патриотична дейност от всички партии е Слави Трифонов, от когото сега трепери цялата ни политическа класа.

Какво ли не направиха да спрат този референдум. Чак решиха да променят закона, само и само да не се състои, или да го насрочат за август.

Ако някой повтори сто пъти: „Не се страхувам от Слави Трифонов”, но непрекъснато се опитва да измести референдума му, значи има сериозен проблем. Проблем имат и управляващи и опозиция.

Само с едно свое шоу Слави успя да събере 570 хиляди подписа за референдума. Гледаха го под лупа, обявяваха подписите вътре в него за фалшификати, Трифонов бе залят с помия от сума ти платени медии… Но фактите няма как да се изкривят. Подписите са валидни и референдум ще има.

slavi_dilov

Но на никого от политиците не му се ще да го има.

Защото знаят колко българи не искат да хранят 240 търтея в парламента и с радост биха гласували да ги намалят наполовина.

Знаят, че ако има мажоритарни избори, в парламента ще влязат достойни хора, а не някаква анонимна партийна листа.

Кръв им капе от сърцата на сега управляващите ни политически търтеи, ако партийните субсидии бъдат намалени.

Затова срещу Слави ще се изсипва още и още помия.

Защото всички треперят от проекта му.

За местенцата, за бизнеса, за далаверите си…

Резултатите от референдума най-вероятно ще бъдат „обработени“ от хората на Цецко.

Той знае как да се оправя с вота на хората и да го обръща в полза на шефа си Борисов.

ПОД ЛУПА


13828