Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Който е женен за про...
Който е женен за прокурор – на свобода, който не е – в кауша

Който е женен за прокурор – на свобода, който не е – в каушаПисмо до някои посолства на ЕС в София и до ЕК – Дирекцията по спазване правата на човека са изпратили служители на ДАИ – Благоевград. Те се оплакват, че спецпрокуратурата действа избирателно, нарушавайки всички принципи на равнопоставеност в съдебния процес.

Това съобщиха пред Фрог нюз някои от подсъдимите. Става дума за това, че петима от общо десет задържани на 24 април т.г. продължават да са в ареста. Според прокурорът от Специализираната прокуратура Петър Белчев става дума за организирана престъпна група от служители на областния отдел "Автомобилна администрация" - Благоевград. Те получавали подкупи от транспортни фирми за различни услуги.

 

Странното е, че още след изтичане на мярката задържане на 72 часа, пръв от ареста си тръгва Ангел Янчев. Той е не само считан за един от организаторите, но и е на висок пост в ДАИ. Фрапиращото обаче е, че неговата съпруга Ирина Арменова-Янчева е прокурор в… Специализираната прокуратура. За първи път Специализираната прокуратура, макар да е внесла искане за постоянен арест което искане не е уважено от съда, не внася протест срещу освобождаването. Според опитни юристи това е парадокс. Излиза, че гръмките изявления на довчерашния шеф на спецобвинението Иван Гешев, че не се влияе от факта, че съпругата на Янчев е негова колежка, не отговарят на истината. Едва ли някой се съмнява, че тя вероятно има възможност да контактува с колегите си, които събират доказателства срещу съпруга й.

 

Колегите на Янчев се жалват от откритата демонстрация на двоен стандарт, която превръща едни в превилигировани пред закона, а други – в изкупителни жертви.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Денят на справедливостта е ДНЕС, не утре!

"Бомба" срещу референдума и 3,5 млн. българи

Сляпа и глухоняма ли е Темида за референдума... след бомбата?

Пълен разпад на държавността: Конституционният съд отново сгази волята на 3,5 млн. българи

Правонесправяне… А справедливостта?

Наглостта на българския съд - 27 години държава без наказани..., без капка справедливост

3,5 млн. българи са отвратени от политическата класа и Темида. Ще премълчим ли...?

Скандалът с ВАС и решението на референдума се задълбочава. КОЙ има интерес да спъва националното допитване?

Гарван гарвану око не вади