Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Коледният благотвори...
Коледният благотворителен базар на Хуманитарна гимназия Велико Търново се провежда за 5-та поредна година. Каузата му тази година е предложението на Гражданско движение „ДНЕС“ в града за подпомагане на Веселина Георгиева.

Коледният благотворителен базар на Хуманитарна гимназия Велико Търново се провежда за 5-та поредна година. Каузата му тази година е предложението на Гражданско движение „ДНЕС“ в града за подпомагане на Веселина Георгиева.20-годишната Веселина Георгиева се нуждае от поредица от операции за възстановяване на черепа и поставяне на протеза на окото. Момичето събира пари и за операции на 5-годишното си братче, за което се грижи след смъртта на майка им в края на септември.

Когато била на десет месеца, Веселина била оперирана за ретинобластом на лявото око. Наложило се окото да бъде отстранено. Последвали лъчетерапия и химиотерапия и ракът бил премахнат.

След 10 неуспешни операции, една от които в Германия, момичето все още се нуждае от операции, с които да бъде спряно срастването и изкривяването на черешната й кост.

 

Това, от което се нуждае Веселина в момента, са 5 последователни операции, с които ще бъде изградено око, мигли, клепач, след което ще се сложи протеза.

Това трябва да се случи в най-кратки срокове, защото иначе ще има притискане на черепа и смърт, допълва Веселина.

За операциите са необходими общо 44 000 лева, като ми остава да събера още 14 000-15 000 лева, като се надявам операциите да станат през март, уточни тя.

Операциите ще бъдат извършени в България от д-р Кръстинова и от екипа, с който работи във Франция.

В момента Веси трябва да се грижи и за 5-годишното си братче, след като майка им починала внезапно от инфаркт на 23 септември.

“Не подозирахме, че може да се случи нещо такова. Майка ми беше на 38 години. Оплакваше се, че я стяга сърдечната област, ходеше на лекар, трябваше да влезе в болницата. Когато я закарахме в болницата, й направиха кардиограма. Тя показа предизвестие за инфаркт, но никой не обърна внимание. Бихa й инжекция и я изпратихa да се прибира вкъщи, разказва момичето.

След това болките се влошили. Решили отново да я заведат в болницата, където й поставили системи и опитали да я спасят, но жената починала.

Сега Веселина се грижи за малкия Тошко, който също се нуждае от операции. Той има проблем с лявото око, което се води сляпо, и трябва да се оперира, за да може да вижда. Освен това е астматик, а едната клапа на сърцето му не работи и се нуждае от операция, обяснява Веси.

Момченцето има брат близнак, който умира при раждането. Налага се детето да бъде оставено в кувьоз. Малко по-късно се появява и проблемът с окото му.

За двете операции на момченцето са необходими общо около 10 000 лева.

В момента съм сестра, приятел и родител, казва 20-годишната Веселина. Тя мечтае да започне да учи педагогика и да работи с деца в бъдеще. Все още не се е отказала от мечтите си, като смята да кандидатства за задочна форма на обучение, за да може да се грижи за братчето си.

Всеки, който иска да помогне на Веси, може да изпрати SMS на кратък номер 17 777 с текст на латиница DMS VESI. Цената на 1 SMS е 1 лев за абонати с договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel и 1,20 лева за потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператора.

Дарения могат се изпращат и на банкова сметка:

Титуляр: Веселина Георгиева Георгиева
Банка: ДСК
IBAN: BG89 STSA 9300 0019 9716 61
BIC: STSABGSF

и чрез PayPal: tina_go@abv.bg

Заради получените много въпроси от читатели относно акаунта в PayPal обясняваме, че той е на името на Христина Петрова. Свързахме се нея, разговаряхме и с Веселина Георгиева. Това е действителният акаунт и парите наистина отиват при Веси.

 


4086