Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Колекция "Цветан Цве...
Колекция

Колекция "Цветан Цветанов" - най-доброто от 2020-таИма много безсмислени неща, които човек може да колекционира, но истинският колекционер е онзи, който избира най-безсмислените и продължава упорито да събира от тях. И за всеки колекционер на изказванията на Цветан Цветанов днес е специален ден. Има ново попълнение в колекцията.

Цветанов заяви в последното си интервю, че ГЕРБ се е превърнала "в най-мразената партия". Малко преди това бяхме сложили в колекцията прекрасни неща като "ГЕРБ иска да запази статуквото".

Също че той самият има различна ценностна система от Борисов.

Както и това, че премиерът трябва да подаде оставка, защото е предизвикал институционална криза.

Навремето Цветанов беше синоним на властово клише. Сега изглежда като опозиционно клише. Изобщо не е вярно, че властта променя хората! 

Направо предлагаме това нещо с Цветанов по медиите да се замени с друго. Например между него и водещият да има инсталация с топки, подобни на тези от тотото. След леко "джуркане" - любима дума, знаем - топките да падат в обозначения джоб и там да има някакво изказвание. Например пада се шестица и на нея пише:

"Господин Борисов постепенно замени евроатлантическите ценности с авторитарен стил от съветски образец". 

След това Цветанов тегли нова топка, обръща я към камерата и на нея пише: 

"Управлението на ГЕРБ предизвика комуникационна криза между власт и електорат".

В студиото влиза жонгльор и пред отегчения поглед на водещия, но за сметка на това -  и на зрителя, развърта още пет-шест топки и накрая извежда пред камерата нова супер-мъдрост. Тя гласи:

"Моето завръщане в политиката цели възстановяване на доверието към демократичните общности и опит да превъзмогнем статуквото". 

По този начин на всички ще бъде спестено основното и излишно усилие - самото интервю да се напъва да прилича на размяна на въпроси и отговори с празната надежда, че току-виж си чул нещо небанално. Човек с умиление си спомня онези времена, в които всяко второ изречение на Цветанов започваше така: "Ние от политическа партия ГЕРБ...". Сега изглежда така: "Вие от най-мразената политическа партия ГЕРБ". Но може да се обзаложите, че въвеждащите думи са без значение: след тях предстои огромно, дълго, потискащо, вечно и възпроизвеждащо се, зверско клише. 

 

Автор: Райко Байчев 

Редактор: РАЙКО БАЙЧЕВ

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

 

 


136773