Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Колко да са "малки“ ...
Колко да са

Колко да са "малки“ нашите протести...! За розовата България на властта и кафявата действителност! (ОБНОВЕН)Коментар на Десислава Любенова  

От Брюксел, където лидерите на страните от ЕС одобриха проектоспоразумението по Брекзит, премиерът Бойко Борисов определи протестите в България като "малки". Както е казал народът – и да повтаряш сто пъти една лъжа, тя няма да стане истина.

В същия тон е и днешното изказване на втория човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов. "Няма причини за промяна на сегашното управление. Вървим в правилната посока. Не виждам необходимост от предсрочни избори”, рече той, с което затвърди  мнението, че общият хор на ГЕРБ тотално е излязъл от петолинието. Хитът им от този месец се върти ежечасно по всички медии  в изпълнение на министри, депутати и всички ангажирани с каузата – „Да управляваме до където може“.

В края сме на втората седмица от началото на протестите в страната и това кой и как брои недоволните на улицата не може да промени факта, че положението в България е нетърпимо. Че хората масово са недоволни от стандарта на живота си. Че искат нови правила. Че искат смяна на системата... Искат промяна!

В България над половината заети изкарват чисто под минималната заплата за страната, а 80% от всички работещи изкарват до 500 евро. Над една трета от българите живеят в лишения и риск от бедност, почти половината от гражданите са затруднени да си позволят здравни грижи и отопление, а 70% не могат да си позволят почивка!

Това е истината!

Колкото и да размахва графики Цветанов, а Борисов – намачкани листчета с цифри – реалната картина за живота в България е основно и единствено оцветена в кафяви до черни тонове. И това е масово. Като говорим за тези цветове, някак веднага се сещам за това което се случи вчера в Париж. Хиляди недоволни заляха улиците на френската столица в знак на протест срещу икономическата политика на правителството в Елисейския дворец. Цистерна проби полицейския кордон и заля с фекалии сградата на Общината.

Грубо а! Но при демокрацията и при демонстрациите за права и справедливост е така!

А какво да кажем ние!? Дето сме на 50 години разлика от нивото на живот във Франция? Представяте ли се този „тоалетен“ номер да се приложи на Парламента насред жълтите павета!?

Може пък тогава управляващите да  видят и да подушат това, което сега се правят, че го няма! Розовата България на властта, всъщност е кафява...!

 

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕОТО ОТ ПРОТЕСТА  

 

Image result for протести Брюксел Image result for протести Брюксел

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Хиляди българи отново протестират. Блокарха Петолъчката и АМ „Хемус“, но ги спряха преди „Кулата“! Бойко Борисов се направи в Брюксел, че нищо не се случва! (Обновява се)

Контролираният плач на Цветан Цветанов: БСП иска да влезе във властта чрез служебен кабинет на Радев

Лицемерието и лъжите продължават! Няма такава държава и такова управление, но всичко е точно!

 


82393