Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Колко още ще можем д...
Колко още ще можем да издържим? Търпението ни се изчерпва! Подиграват ни се!

Колко още ще можем да издържим? Търпението ни се изчерпва! Подиграват ни се!Христина Ботева-Малеева – Търговище

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)

 

Сякаш искат да видим колко сме търпеливи, колко сме глупави, колко от нас са обезнадеждени. Населението у нас застарява и става все по-отчаяно и все по-поробено. Хората се отказаха и да протестират и да се надяват. Но това няма да продължи дълго. Може да сме много, много търпеливи, но не сме никак глупави. Няма да изтърпим да ни залъгват още дълго. Народът има конкретни и справедливи искания за промяна в България и ги изложи гласувайки категорично "ДА" в Референдум 2016, който те, властниците умишлено не признаха. Гласовете на 3 милиона и половина българи бяха най-нагло пренебрегнати.

И потъна сякаш всичко в забвение и тишина...

Искахме адекватни промени за изборите. Искахме права за хората с увреждания и за майките на деца с увреждания. Искаме справедливост, но никой от властта освен ние не я иска! Ние няма да забравим нашите искания и няма да спрем да се борим за тях, заедно със Слави. Така, както го правят всички свободни граждани в Европа и по света - извоюват своето с протести, основно право на гражданите във всяка една демократична страна.

Но може би демокрацията у нас е псевдо такава? Управляват ни наследници на онези, които чрез тирания държаха властта 45 години. Какво се промени? Затънахме още повече. Свободата на словото и всички други свободи у нас са на най-ниско ниво сред останалите европейски страни. Лъжат ни, че сме свободни, достойни, щастливи, богати едва ли не... А във всички класации сме все на последните места. Хвърлят ни пясък в очите и очакват да им се доверяваме сляпо и докрай, но май времето е дошло... всички да си ходят!

Е, тогава, докога ли ще ги търпим?

Сякаш чакат да видят толкова ли сме глупави и обезверени, а те очевидно са бездушни и нагли.

Щастливи ли сте там горе, гледайки как един цял народ страда? Щастливи ли сте като гледате как деца, възрастни хора мизеруват и се надяват на чудо и по-добър живот, който на всеки 4 години вие им обещавате, но това никога, абсолютно никога не се случва.

А предстои в скоро време и еврото да дойде като най-висша правителствена  гордост и достижение на целокупната власт!

"България изпълнява стриктно Маастрихтските критерии и ще влезе в чакалнята на Еврозоната през юли", заяви министър-председателят Бойко Борисов. При 260 евро минимална заплата... Смешно е, жалко е. Това ли е представата на властта за стандарта на хората и за така мечтаната Европа? За свободата, за демокрацията, за щастието и спокойствието, за което всички ние всекидневно работим, за което плащаме своите данъци и високи сметки, а живеем с остатъците и огризките като се молим всеки месец да оцелеем до следващия. Всяка зима – да оцелеем до лятото И после пак...

"Само тези, които не искат да работят, не работят" твърди Борисов.

"Безработицата е под 5%, всъщност само тези, които не искат да работят, не работят. Огромен фискален резерв." Това разправя премиерът. А той наясно ли е как се оцелява с толкова пари на месец при тези цени? И как смее да нарича хората мързеливи, даже и тези хора, които му гласуваха доверие, и които живеят на прага на бедността заради правителство, което най-нагло ни залъгва и очаква да му се доверяваме до безкрай?

Чашата от всякъде преля! Време е за действия и не бива да оставим нещата така, но все пак дела трябват, не думи! Нали...? 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Апокалипсисът у нас... и политически и социален. Лъжат за всичко, дори и края на Света.

Нови политици! Нови водачи! Нова България! (ОБНОВЕНО)

Да си вземем държавата! Днес!

Ние правим законите..., а вие ядете кюфтета!

Да се разбудим! До нас умират хора... (ОБНОВЕН)

България – адът в края на Европа

Растеж и добър живот, ама само на приказки!?

Каквото ни управлението – такава ни и мизерията!

Референдум "Шоуто на Слави" - ВИДЕОГАЛЕРИЯ

Референдум "Шоуто на Слави" - ФОТОГАЛЕРИЯ

ВИДЕО >  История на Референдума

Хронология на убийството на един референдум - част 1

Хронология на убийството на един референдум - част 2

Хронология на убийството на един референдум - част 3

Хронология на убийството на един референдум - част 4

СЛАВИ ПРЕБИ БОЙКО! 3 500 000 срещу 840 000

Десетки хиляди викат "ОСТАВКА“ в цяла България! Блокади в центъра на София, затворени проходи, блокирани пътища! >> (ОБЗОР)

Вълната на недоволството заля цяла България! Народът се обедини срещу властта! Десетки хиляди скандират за ОСТАВКА на правителството! Шествия, блокади, напрежение и полицейско насилие! (ОБЗОР)

 

Митинг-концертът на Орлов мост

 

  


90826