Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Колоезденето – забав...
Колоезденето – забавление на открито, което подобрява здравето ви

Колоезденето – забавление на открито, което подобрява здравето виКарането на колело е любимо занимание на малки и големи. Позволява ни да се придвижваме по-бързо, да спортуваме и в същото време да не замърсяваме околната среда.

На пазара се предлага голямо разнообразие от велосипеди, които предлагат удобство и комфорт по време на каране. Един от все по-предпочитаните модели е сгъваемото колело.

Кои са предимствата на сгъваемите велосипеди?

Сгъваемите колела станаха доста популярни през последните няколко години. Някои хора, обаче, не знаят достатъчно за тях и може би дори ще им се сторят малко странни. Всъщност има много причини, които могат да ви убедят да си вземете сгъваем велосипед 

Той е много удобни и лесно преносим

Искате да имате възможността по-лесно да пренасяте колелото си навсякъде? Няма проблем! Сгъваемият велосипед се побира дори в най-малките автомобили. Дизайнът му е страхотен и веднъж сгънат, той е достатъчно компактен, за да се побере дори под бюрото ви по време на работа.

Огромен избор на стилове

Независимо дали искате нещо елегантно, вдъхновено от ретрото или във винтидж в стил, сгъваемите велосипеди се предлагат в разнообразна гама. Можете да изразите своята индивидуалност и да намерите стила, който обичате. Независимо дали изберете сгъваем велосипед с кошница, с модерна рамка или друг модел, със сигурност ще останете много доволни.

Сгъват се лесно

Процесът на сгъване и разгъване за първи път може да ви отнеме около 10 минути. Но след като го направите няколко пъти, ще свикнете и ще сгъвате велосипеда за секунди.

Приятно и бързо придвижване

Със сгъваем велосипед може да постигнете по-бързи скорости. Това се дължи на по-малките колела и повърхност. Докато пътувате до работа, например, вие ще се насладите на удоволствието да карате такъв тип колело.

Още един интересен и доста предпочитан модел са шосейните велосипеди.

Кои са предимствата да карете шосеен велосипед?

Карането на колело е полезно както за сърцето, така и за цялото ни тяло. Кои са причините да се сдобиете с шосеен велосипед, ще разберете в следващите редове:

Този тип колела са изключително издръжливи и с тях може да развивате високи скорости. Именно затова те се наричат „бегачи“.

Със шосейния велосипед карането е много приятно и вие бързо може да се придвижвате на големи разстояния, докато тренирате цялото тяло.

При редовното каране на вашия шосеен велосипед, вие ще подобрите издръжливостта, силата и концентрацията си.

Още една страхотно полза от колоезденето е, че ни помага да се отървем от излишните килограми. Карайки вашия шосеен велосипед с висока интензивност, ще изгаряте повече калории, докато се наслаждавате на

Колоезденето е много полезно за вашето сърце. Интензивната тренировка, която получавате, когато карате вашия бегач, понижава високото кръвно налягане и поддържа здравето на сърцето Ви.

Карането на шосеен велосипед е страхотна кардио тренировка, която се извършва на открито. С правилното облекло, ще се чувствате приятно и ще получите необходимите за организма количества витамин D.

 

 

 Източник: https://www.24chasa.bg/

 

 

 

 


147999