Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Комунизмът си отиде....
Комунизмът си отиде..., но не получихме истинската западна демокрация

Комунизмът си отиде..., но не получихме истинската западна демокрацияИнформационен сайт "ДНЕС"

 

Днес всеки е по-десен от другия. ГЕРБ сякаш воден от чувство за гузност и вина не спира да се изтъква като най-дясната и най-демократична партия!?Премиерът и лидер на формацията Бойко Борисов публикува във Фейсбук профила си сърцераздирателен статус за това как 30 години след падането на Берлинската стена България, Чехия и Полша едва догонвали западните страни членки. А в България животът бил вече много, много добър...


 

Премиерът сякаш пренебрегва или пък умишлено забравя един всеизвестен факт. В Чехия и Полша стандартът на живот е в пъти по-добър от този в България. По-евтина храна, по-малко корупция, много по-високи заплати. Всъщност, трудно е да догоним вече дори страните от бившия Източен лагер. Защото те отдавна, отдавна изтикаха комунистическите си лидери в ъгъла, направиха лустрацията си и ориентираха икономиките си отрано към свободната пазарна икономика.

Ние тук у нас вместо да ги прокудим им дадохме повече власт, като облякохме това в красивата дума "демокрация" – контролиран печат, липса на свобода на словото, нечестни избори, дупки в законите и голяма престъпност както по улиците, така и по високите върхове на държавата. По ред показатели се търкаляме на последните места в не една и две европейски и световни класации.

Така изглежда нашата европейска държава 30 години по-късно. Мрачна. Нерадостна. Освен в главите на властимащите.

Нека си спомним на 10 ноември преди 30 години за какво мечтаехме и на какво се надявахме. Свобода, демокрация, възстановяване на моралните и нравствени ценности, родолюбив, право да изказваме свободно мнението си без да се страхуваме. Край на репресиите, манипулацията, информационното затъмнение, мизерията, изолацията... Край на тегобите!

Какво получихме? Нека не спираме да си повтаряме това не само на всеки 10 ноември, но да си го повтаряме, докато не постигнем това, което желаехме! А ние постигнахме това – членовете на бившата тоталитарна върхушка предрешени като СДС, ГЕРБ и каквото още се сетите да ни управляват 30 години, менкайки си властта, служейки си с мечтите ни и залъгвайки ни, че са ги сбъднали...

От 2001 г. откакто Борисов стана гл.секретар на МВР ни управляват еднолично, с тоталитарен маниер. Един наследник на Тато по народняшки си служи с властта, за да донесе облаги само на себе си и своята партия. Борисов ли точно има наглостта да говори за комунизъм, да злоупотребява с термина "демокрация"?!

Истината е, че 10 ноември стана емблематична дата. Датата, на която повярвахме в огромната лъжа, че с падането на тоталитаризма ще получим просперитет и демокрация. Преходът не ни донесе демокрация в истинския смисъл на думата. Така както е в Америка, в Западна Европа. Вина за това носят всички, които ни управляваха след 1989 г. Вина за това, че обиждайки се на сини и червени... ни оставиха умишлено или не в миналото. Забравяйки нашето настояще.

Това не беше и война за бъдещето, защото всички обещаваха едно и също – само розово бъдеще, обвинявайки се взаимно и безсмислено за общото минало и нерадостното ежедневие.

Случи се така..., донесоха ни едно и също нещастливо и в никакъв случай розово настояще.

30 години слушаме все едно и също. Как тези, които разшириха пропастта, наследена от комунизма, между нас и останалите държави в Европа, продължават да се оправдават именно с... комунизма. Оправдават се лицемерно с режима, който ги издигна и доведе личното им благоденствие.

Борисов и всички от върхушката на ГЕРБ, управляващи вече толкова години са основното лице на тоталитарния режим, на новото, на злото!

Вече няма лагери, няма Държавна сигурност, няма цензура уж, но продължава да има репресия, бедност, подтискане и зависимости, мизерия и манипулации...

Всеки ден говорят за просперитет и напредък, който само властите си виждат. По това си и приличат на онези от преди 30 години.

Да, никога няма да забравим комунизма, защото когато той си отиде..., не получихме демокрация. Онази истинската, Западната демокрация!

 

 

 

Бойко Борисов през 2002 като главен секретар на МВР и след оставката 16.11.2016 г.

 

2004 г. Празник на МВР - Президент, Царя, Никола Филчев, Бойко Борисов и генерали Бойко Борисов е главен секретар на МВР 

 

Уникални архивни кадри на Тодор Живков от 10.11.1989

 

Минало (не)свършено - Митинг 07.06.1990г.

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Неудобните истини за прехода – конституционният съдия проф. Атанас Семов (ВИДЕО)

Какво се случи на 10 ноември 1989 г.?

За 30 години постигнахме Бойко Борисов. Честит 10 ноември!

Синът на дясната ръка на Тато със сензационни разкрития за случилото се преди 30 години ВИДЕО

Радев: Платихме висока цена за новия път

Ген. Тодор Бояджиев: Отварянето на досиетата бе манипулативно и изборно

Преди 30 години поискахме свят без лъжи

Ден за равносметка е, а България не отбелязва нищо

Скандално: 10 ноември 30 години по-късно! Лозунгът "Утре започва от днес" бил реклама на погребална агенция

Тридесет години лутане в тъмнината

30 години от преврата и оставката на Тодор Живков

Копринка Червенкова: …Да не свърши с репликата „Демокрацията е едно недоносче”…

Евродепутатът Александър Йорданов пред ПИК: Социализмът рухваше. Бавнозагряващите български комунисти искаха да хванат последния влак. И те изиграха комедията „10 ноември”

 

 

 


116577