Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Корни се подложи пак...
Корни се подложи пак на Бойко! БСП не иска да спечели тези избори!

Корни се подложи пак на Бойко! БСП не иска да спечели тези избори!Любов Първанова 

 

Панаири на „Позитано“. Тържество на глупостта. Време на автокрация, за разчистване на сметки със Станишев. Време за  раздаване на Великденски  подаръци - места в листата.

Дългоочакваната евролиста на Корнелия Нинова, отлагана на 2 пъти  се появи и взриви и „нейните“ и „чуждите“.

Сергей Станишев беше натирен по особено грозен и позорящ за Корнелия начин. Действие, планирано отдавна, но поетапно реализирано в последните два месеца.

Самозабравилата се ездачка се опита да сбъдне отколешната си мечта – да се отърве от Серго, лидер на ПЕС, една от двете най-влиятелни евроорганизации.

Мдаа, очевидно в нашата левица, в партията на Корнелия Нинова ляво няма!

Преди време Станишев бе казал: „Ако ГЕРБ имаха президент на ЕНП, до Луната щяха да стигнат и възгласят за този свой успех“. Корнелия обаче си има съвсем други виждания и планове за това как да прави политика, как да властва и как най-вече да командва парада на "Позитано"! 

Преди време Станишев получи 85% доверие от вътрешнопартийните организации за да оглави листата. Избирането му на първото място щеше да стане факт за малко ако... Веднага плъзнаха слухове за манипулация, чрез която Елена Йончева е спечелила вота. 

Станишев трябва да бъде в евролистата, той е добрият рицар! Капитал за България!“, каза Йончева в неделя, час преди Пленума на БСП. Да, ама за доня Корни рицарят е с печален образ. Не го ще. Има-няма логика. Това е.  Червената жрица не ще Станишев, напук на цялата червена партия.

Тънките червени линии не са проблем за Нинова. Преминава ги в галоп. Като  езда с любимия си кон.

Превзела „Позитано“ тя не пропуска да коли, да  беси, колкото и  когато се наложи. От нищо не се свени. Пред нищо не се спира. От нищо не се стрхува. Камо ли – личността, която е нещо повече от нея.

Отношенията между Нинова и  Станишев действително достигнаха, че и задминаха  през последните години точката на замръзване. Предисторията е дълга.

През 2005 година, когато Станишев става министър-председател, назначава Нинова за заместник-министър на икономиката и точно две години след това я уволнява от поста, покрай разразил се скандал и обвинения в корупция

През 2009 Нинова попада в Парламента и се утвърждава като едно от остриета на червените. Преди това името ѝ се свързваше със СДС, по времето на чието управление беше назначена за председател на борда на директорите на външнотърговското дружество "TEHNOIMPEX", приватизирано впоследствие от самата Нинова...

През 2012 тя влиза в сблъсък с тогавашното ръководство на "Позитано" като поиска оставката на един от най-приближените до председателя Станишев тогава – Антон Кутев. Причината – репликата на Кутев, че социализмът се предава по полов път.

Темата Истанбулска конвенция извади на бял свят „скритите“ чувства. Нинова застана категорично срещу документа, с мотив, че прокарва третия пол, а Станишев го подкрепи с мотив, борба с домашното насилие. Пактът за мигрантите също обтегна отношенията между Станишев и Нинова.

За евровота на 26 май, Корни реши да нанесе дългопланирания си и старателно подготвян удар, целящ да унизи и изхвърли Станишев, да го замени с президентския н-к кабинет Иво Христов.

На „Позитано“ се говори, че никой не пречи на Корнелия да прави глупости. Просто никой не ѝ се съпротивлява. Никой не ѝ пречи. Не смеят! Треперят... за местенцата си. Нищо че партията отдолу се съпротивлява, сърди се, недоволна е.

Никой не може и явно не иска да я спре да си разиграва коня както тя си иска. Да вади уж кестените от огъня с голи ръце и така на практика да помага на ГЕРБ. Та да видят всички, че опозиция няма. Че БСП са функция, придатък на Борисов и ГЕРБ. Може би и не случайно съпругът ѝ работи в близката до ГЕРБ и най-вече до Борисов "Лукойл". А всички знаят Златев и Борисов са неразрушим приятелски тандем, който отдавна дирижира България.

Дори и последните социологически проучвания сочат, че въпреки  „Апартаментгейт“ столетницата не дръпва напред, изпреварва леко ГЕРБ не заради умната и далновидна политика на "каката" (така ѝ казват червените), а единствено заради потъването на ГЕРБ. Ясен сигнал за Корни, за да се втурне за сетен път да спасява старата си дружка Бойко.

Корнелия взе „тежкото“ решение да напусне Парламента. Това дойде като мана небесна за ГЕРБ, които си прокарват с лекота всички закони и поправки, които им скимне. Единомислието между ГЕРБ и БСП взе много да бие на очи. Нищо, че редовно се разиграва политически театър. Умишлените скандали между управляващи и опозиция са нищо повече от кьорфишек и прах в очите. Поомръзнаха. Никой не се впечатлява от тези вече изтъркани постановки.

Да си припомним как БСП подкрепи скандалния законопроект за горивата. Договорката за ВСС (БСП не пожела да се възползва от факта, че със своите 80 депутати е незаобиколим фактор при този избор. БСП практически остави мнозинството (ГЕРБ) да определи кои трима от нейните шестима кандидати да влязат във ВСС). Измислените вотове на недоверие и още, и още...

Ретроградната листа на Корнелия се появи в точния момент. Дори и Борисов се изсмя: Евролистата на БСП е шпионин - ДС, шпионин – ДС. Днес е един неочаквано добър ден за Борисов и ГЕРБ. Добър и стойностен  подарък направи Нинова на Борисов! Завиден. Напрежението, което се възцари на „Позитано“ е напълно и само в полза на сломената в момента управляваща партия.

Денят обаче не се познава по сутринта. 9-часовият пленум на „Позитано“ в крайна сметка подмени избраниците на Нинова и вкара Станишев на избираемото пето място в евролистата. Касапница. Вътревидовата борба в БСП поднася не за първи път победата на ГЕРБ. Самата Корни многозначително вдигна полата и обяви, че не носи отговорност вече за изборните резултати. Оставката ѝ,  която била в джоба ѝ е скъсана, защото отговорността вече е на Националния съвет.

Каквото можа, другарката Нинова направи. Кръгом и пак напред.

Докато се плюят червените другари, Цв.Цв. рамо до рамо с Борисов стегнаха редиците, оттръскаха омаскарената и пообърсана козина, разхвърлиха чуковете по терасите и минаха в атака!

Разцеплението в БСП е с негласното послание към избирателите – ние не сме готови да управляваме, не искаме и няма да го направим. Опозиция сме..., но не съвсем, а ако бяхме и искахме ГЕРБ да свалим, вместо на Бузлуджа хората на жълтите павета щяхме да доведем!? Това е.

И Бойко, и Корни се мъчат като че ли да загубят тези избори. На единия няма да му се получи! Жалко. Много жалко и тъжно... Че ставаме свидетели на такъв пошъл, безсмислен цирк! Обиден. А някои хора бяха помислили, че БСП е вече алтернатива?

Жалко, че с всеки изминал ден се приближаваме към края. Не само. И към края на България.

Заради всичко това, трябва да го спрем! И заедно на новото простор и път да дадем!

 

 

Image result for Златев и БорисовImage result for Златев и Борисов

Валентин Златев върти 16 млрд., а според някои – и държавата!


Image result for съпругът на Корнелия Нинова , лукойл 

 


 


96246