Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Коронавирусът може д...
Коронавирусът може да зарази две трети от хората на Земята

Коронавирусът може да зарази две трети от хората на ЗемятаПри неблагоприятно развитие на нещата коронавирусът COVID-19 може да зарази 66% от населението на планетата. Това заяви съветникът и експерт по заболяването към Световната здравна организация Айру Лонджини. В своята прогноза Лонджини цитира данни, според които всеки заболял при нормални условия заразява още двама или трима души, предава агенция Блумберг.

Според експертът, дори ако се намалят показателите наполовина, вирусът застрашава една трета от хората на Земята.

 

Специалистите отбелязват, че карантината може да забави разпространението на болестта, но все пак тя е била прилагана чак след като вирусът се е разпространил в Китай и други страни.

 

До края на деня в четвъртък властите в китайската провинция Хубей са регистрирали рязко увеличение на броя на новите заразени от коронавируса. Неприятното е, че към заразените са причислени голям брой от считаните за здрави хора, които вече са минали през изследвания.

 

Рязкото увеличение на заболелите от пневмония, вследствие на коронавируса, бе забелязано през декември 2019 г. в китайския град Ухан. Много бързо инфекцията се разпространи и извън пределите на страната. Към 13 февруари броят на заразените в Китай вече е 60 000 души, починали са 1367 от тях, а още 5911 са изписани като оздравели. 8030 болни са в тежко състояние.

 

 

Източник:https://frognews.bg/


121640