Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Крадци натрошиха с б...
Крадци натрошиха с бокс и мотика възрастна жена във Видинско

Крадци натрошиха с бокс и мотика възрастна жена във ВидинскоДвама мъже биха жена с бокс и мотика, за да й вземат парите. Единият от нападателите е престъпник с условна присъда.

Преди няколко месеца възрастен мъж от село Динково беше душен и ограбен от същия крадец.

 

Ужасът за 69-годишната Марийка от видинското село Дреновец започва към 04:00 часа през нощта.

 

„Крадците действаха много хитро. Първо са упоили кучето. Светнах всички лампи и нямаше никой. По едно време започна блъскане по вратата и счупиха стъклото. Започнаха да ме бият", разказа потърпевшата Марийка Асенова.

 

Двамата мъже нахлуват в дома й. Въоръжени са с мотики и започват да я бият. Възрастната жена не успява да види лицата им, защото крадците носят маски. 

 

„Счупиха разни неща. Биха ме с всичко, каквото им попадаше под ръка. Удряха ме най-вече с юмруци. Потече ми кръв от главата. Не можех да реагирам”, сподели още възрастната жена.

 

Двамата обирджии попитали Марийка къде са парите и златото.

„И те може би нямаше да ги намерят, ако не бяха започнали да ме бият и със стола. Дрехите паднаха от него и видяха чантата ми”, допълни жената.

 

В нея имало около 450 лева, пари на пенсионерския клуб, както и 150 лева на нейна близка.

 

Марийка се обажда на полицията. Нападателите са заловени. И двамата са на 18 години. Единият от същото село, а другият от съседното село Динково.

 

„Единият е криминално проявен и има условна присъда за грабеж от декември миналата година, а другият не е осъждан. Присъдата му е три години” , заяви говорителят на Окръжната прокуратура във Видин Владислав Влашев.

 

Възрастните хора в района се страхуват, че другият нападател може да не влезе в затвора.

 

„Има самотно живеещи стари хора. Повечето от тях са жени. Селото ни е голямо.Тук живеят близо 1400 души, застаряващо население", заяви пред НТ кметът на село Дреновец Надя Иванова.

 

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 


90281