Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Край на безплатното ...
Край на безплатното паркиране при стадион „Васил Левски”?

Край на безплатното паркиране при стадион „Васил Левски”?Край на безплатното паркиране при Националния стадион „Васил Левски”. Столична община планира да предостави безвъзмездно за срок от 10 години пространствата около спортното съоръжение на Министерството на младежта и спорта. Сред терените е и зоната, която се използва от софиянци за безплатен паркинг. По всяка вероятност и за напред мястото ще се използва за автомобили, но със служебен статут.

По време на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък ще бъде гласувано предложението на ГЕРБ да бъдат отдадени близо 5,5 дка терени около стадиона „Васил Левски” на ресорното ведомство. И към момента част от тях се ползват за безплатен обществен паркинг. Обикновено автомобилите се премахват ден преди дадено спортно събитие, но от Спортната палата се оплаквали, че не успяват да се справят с големия брой коли.

Според предложението на общинския съветник Анатоли Илиев министерството няма да има право да отдава под наем терените или да строи в тях.

Участъкът под колоните ще бъде „зона за сигурност” и няма да могат да се обособяват търговски обекти, както досега.
Преди време от „Московска” искаха да въведат зелена зона за паркиране около националния стадион. Но намеренията им отпаднаха, тъй като не е ясно колко от терените са общинска и колко от тях държавна собственост.

 

Източник: www.dariknews.bg