Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Край на делото за от...
Край на делото за отнемане на имущество на Братя Галеви за 4,2 млн. лв.

Край на делото за отнемане на имущество на Братя Галеви за 4,2 млн. лв.Окръжен съд - Кюстендил обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което КПКОНПИ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", и техните съпруги.

Съставът, под председателството на съдия Татяна Костадинова, проведе последното открито заседание и обяви, като изяснено от фактическа и правна страна делото за отнемане на престъпно придобито имущество, и предстои съдът да се произнесе с решение.

По време на днешното заседание, съдът прие допълнителната втора съдебно-икономическа експертиза по делото, изготвена на вещите лица. Заключението й бе оспорено от особените представители на ответниците и от упълномощения представител на "Максалимитед". От КПКОНПИ, заявиха пред съда, че поставената задача е изпълнена коректно от вещите лица и се обявиха за приемане на експертизата.

Представителите на КПКОНПИ пледираха, Окръжен съд - Кюстендил да уважи изцяло искането им за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество.Окръжна прокуратура - Кюстендил, в лицето на прокурор Владимир Мицов пледира за уважаване на предявения иск, който е на обща стойност 4 250 189 лв.

Особените представители и упълномощения представител, адвокат Капка Гергинова, поискаха от съда да отхвърли изцяло иска на Комисията, като недоказан и необоснован.

Всички страни по делото поискаха по-дълъг от 1 месец срок за представяне на своите писмени защити.Съдия Татяна Костадинова определи в срок до 15.08.2020 година, писмените защити да бъдат представени в съда.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Атанас Атанасов: Между другото създадоха ново УБО

Беззаконие >> Над 600 души с присъди - вдън земя, сред тях Галеви и  Брендо

Увъртане и некадърност* >> В. Радев: Дори да знаем къде са братя Галеви, няма как да го кажем, така ще ги предупредим

Антон Тодоров показа доклад от KPMG до Орешарски - Васил Божков, Таки и братя Галеви "получили милиони за строителство без търг"

Страшни предсказания за смърт в ъндърграунда

 

 


129261