Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Край на сагата! Да в...
Край на сагата! Да видим! >> На 28 май приключва ремонтът на ул.

Край на сагата! Да видим! >> На 28 май приключва ремонтът на ул. "Граф Игнатиев", обяви столичната общинаПоредната крайна дата на ремонта на ул. "Граф Игнатиев" е 28 май. В Столична община са я изчислили на база първоначалния срок по договора с фирмата изпълнител "Джи Пи груп", който е 300 дни, считано от 8 май 2018 г., плюс 86 дни, признати като неработни, заради лоши метеорологични условия, съобщи в. "Сега".

"Тази е крайната дата, но дотогава има една седмица и не се знае какво ще е времето", застраховаха се от пресцентъра на общината пред "Дневник". Ако има обилни валежи, които попречат на строителните работи, фирмата-изпълнител може да поиска от строителния надзор ново отлагане на крайния срок. "Но за това трябва да представи данни от метеорологичната служба", допълниха от общината.


Ако ремонтът продължи след 28 май без уважителни причини, кметът Йорданка Фандъкова е в правото си по договор да наложи глоби на "Джи Пи груп". Те са около 200 хиляди лева за всеки просрочен. При некачествено изпълнение санкцията е до 1 милион лева (до 5% от стойността на договора), уточниха още от общината.


Обновяването на Зона 2 не е завършило по ул. "Граф Игнатиев", където тепърва трябва да се махнат опасните ограничители "перки" и да се монтират новите чугунени колчета, тип боларда.


 
Загражденията за ремонта на площад "Славейков" откъм ул. "Раковски" вече са махнати.

Загражденията за ремонта на площад "Славейков" откъм ул. "Раковски" вече са махнати.

 

На площад "Славейков" трябва да се довърши настилката. Освен това трябва да се вземе под внимание искането на главния архитект на София Здравко Здравков към проектантите от фирма "А.Д.А." за намаляване на броя на щандовете на книжния пазар.


Все още не е намерено решение как ще се разположат на площада предвидените по проект седем архитектурни композиции с места за сядане. В момента са монтирани само три и те видимо пречат на хората да минават безопасно край трамвайната линия, установи Фандъкова по време на проверка на строителните дейности.

Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (81)

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Катастрофата Фандъкова! >> Здравков: "Топлофикация" може да забави ремонта на "Графа"! Няма да има небостъргач в "Стрелбище"

Катастрофата Фандъкова! >> Перките по Графа вече ги няма и са заменени с колчета

 

 

 

 

 


100162