Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Край с кворума!* >> ...
Край с кворума!* >> Аптекарят в парламента: Изверги, палете свещи, да ви прости народът за далаверите

Край с кворума!* >> Аптекарят в парламента: Изверги, палете свещи, да ви прости народът за далаверитери часа след като се разбра, че главният прокурор Сотир Цацаров иска имунитета му заради изнудване, зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки обяви от трибуната, че се чуди защо вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов все още е на свобода след разкритията за схема за корупция при получаване на българско гражданство от чужденци. Той изрази надежда прокуратурата вече трескаво да събира данни за участието на Каракачанов в тази схема.

 

От парламентарната трибуна Веселин Марешки цитира думи на бившия зам.-председател на ВМРО Костадин Костадинов, който наричал партията "Каракачановата престъпна формация", а лидера й - "архитект и създател на престъпната схема".

 

След като показа църковна свещ с пластмасова чаша, лидерът на "Воля" разказа как цяла нощ са били "уединени в красив български манастир", за да четат проектобюджета за 2019 г. страница по страница и да търсят сакралното число "300 лева пенсия", каквато минимална пенсия обещаваха "патриотите" по време на предизборната кампания. "Уви, такова число не намерихме! Стотя лева, които трябваше да се дадат на обществото, отлетяха в пълна радиотишина за Граф Игнатиево за покупката на осем самолета", заяви още Марешки и каза, че за българските пенсионери остава "по една студена вода". От думите на Марешки се разбра, че той очаква Каракачанов да предложи намаляване на пенсиите със 100 лева, за да се купят още самолети, тъй като осем не му стигали. 

След като погледна към "Обединените патриоти", Марешки обяви: "След малко очаквам някой примат да чете декларация как съм изверг и съм ударил майката на някой". Председателят на парламента Цвета Караянчева му направи забележка да внимава с думите, а той й отвърна, че е много внимателен. След което се зачуди "какво ще му чуят ушите" за ВМРО, че ако бъде изгонен и друг зам.-председател.

 

"Бог е милостив! Ние сме сигурни, че и на тези изверги той ще им прости. Той и на най-големите изверги ще прости", обяви Марешки и се обърна към депутатите от квотата на ВМРО: "Намерете време между далаверите, влезте в църква, запалете свещичка и се молете и българският народ да ви прости!".

 

Миналата седмица Марешки се похвали, че е бил приет от Вселенския патриарх Вартоломей I по негова покана за трети път.

 

В отговор зам.-председателят на ВМРО Юлиан Ангелов обяви, че партията му по никакъв начин не е спекулирала със съдбините на българските граждани в чужбина и поиска пълна проверка от прокуратурата. "Ние сме готови да застанем и на детектор на лъжата", каза Ангелов и призова и Марешки да го направи и да отговаря за бизнеса си.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

За концесиите, оставките и имунитетите

И второ четене идва! Гледате ли риалити-шоу на управниците? Време ли е да направим Марешки премиер? (ОБНОВЕНО)

Йончева и още двама депутати се отказват от имунитета си, Марешки още не

Вървим към избори!* >> "Воля" също напуска НС, ако Симеонов не подаде оставка до петък

 


80885