Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Крият броя на заразените с коронавирус в България

Крият броя на заразените с коронавирус в България''Ситуацията е ужасяваща, дори снимките не показват реалната ситуацията. Управляващите крият умишлено размера на заразата и броя на болните от коронавирус в България'', това заяви лидерът на гражданско сдружение ''БОЕЦ'' Георги Георгиев в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком.

''По инструкция на Щаба и лично на Кантарджиев, РЗИ-тата в страната имат забрана да взимат и да изследват проби на контактни лица на заразени с коронавирус'', каза Георгиев, отбелязвайки, че тази информация от шефа на РЗИ-Видин Владински, с когото е разговарял.

''Говорих с шефа на РЗИ-Видин Владински и той ми каза, че болният във Видин от коронавирус лекарите са го посрещнали без защитни средства. Тези хора не са под карантина, не са изследвани и в момента са на работа. Отговорът, който получих от шефа на РЗИ-Видин е, че за едни може, а за други не. В момента изследват ''богоизбрани'', заяви още лидерът на ''БОЕЦ'', визирайки българските депутати и властимащи в последните си две изречения.   

''Подадох сигнал в МВР-Видин, утре ще подам сигнал и в прокуратурата. Това, което се случва е гавра с българските граждани. Изводът на БОЕЦ е, че това се прави, за да се бие в гърдите Бойко Борисов, че го дават за пример в Европа. Защо не изследваме? Буквално фанатично отказаха масовите тестове'', коментира Георги Георгиев.

''Днес от Министерски съвет съобщиха, че започва изплащането на 1000 лв. за медиците. Но няма такова нещо, говорих с шефа на РЗИ-Видин и медицинска сестра - няма такова нещо'', завърши председателят на гражданското сдружение.

 

 

 Източник: https://fakti.bg/

 

123865