Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Куцо, кьораво, сакат...
Куцо, кьораво, сакато като чуе кмет... и вижда злато

Куцо, кьораво, сакато като чуе кмет... и вижда златоАвтор: Весела Бонева – гр. Бургас

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Страшен наплив за пусто столично кметско кресло. Само аз и една съседка не сме се кандидатирали за кмет на СофияТака е и по цялата страна. Политическите ни чакали като надушат избори, независимо какви, се впускат стремглаво да заръфат пак кокала.

Най-тлъстата жертва на гладните за власт политици е най-вече свидната ни София, тази която оскверниха, градът с най-добри условия за живот преди 30 години. А от близо 15 години това е Адът в България. Не напразно столичани вече търсят места из околните на София села, за да не се налага да живеят в нея. Неслучайно политици, мутри, олигарси и други престъпници живеят във вилните зони. Защото столицата ни е съсипана, мръсна, презастроена...

 

Тодор Славков

 

И сега, когато предстои решаването на съдбата ѝ, куцо и кьораво излиза от пепелищата, и се кандидатира за кмет. Разгеле го огрее. А пародиите са много – като започнем от внука на Бай Тошо – малък Тошко, та стигнем до гербаджията под прикритие Тончо Токмакчиев.

 

Image result for Тончо Токмакчиев кмет

Тончо Токмакчиев

 

Не че политиката ни не е цирк, но поне клоуните да са по-талантливи. Някои се възползваха от изгодни ситуации за да се представят репресирани, като например бившият кмет на кв. "Младост" Десислава Иванчева. След спретнатото шоу с арестуването ѝ се започна една сага, едно реване, едно страдание, едни апели за помощ, писма се писаха от килиите, адвокати се наемаха – човек следи драматургията и плаче. Тя хубаво хлипа в драматични роли, ама ние сме очевидно гламави, та даже и един въпрос да не зададем – как е възможно човек, осъден на 20 години затвор да бъде допуснат до кметски избори?! Ще кажете – те половината ни кандидати за кметове и съветници са рафинирани изедници, вие за една Десислава сте се хванали...

 

Image result for десислава иванчева кмет на софия

Десислава Иванчева

 

Или дай направо да извадим затворниците от килиите и да ги кандидатираме и тях за поста. На всички е ясно, че никой политик при тая власт не е лежал и няма да лежи в панделата. Няма такъв случай в България.

В рамките на няколко месеца сценарият около Иванчева се развива по-бързо от турски сериал – април Специализираният наказателен съд постановява 20 години затвор, 10 000 лева глоба и ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА ЗАЕМА ДЪРЖАВНА ДЛЪЖНОСТ. Септември тя се включва в надпреварата за кметския стол, нали е репресирана, с намерение да заеме държавна длъжност, която да я спаси. Първо и отказаха регистрация, после ѝ разрешиха. И в чудене какви финтифлюшки да измисли, за да спечели гласове на вота, започна да разиграва пореден театър – искала да види в съда... Гешев.

 

Image result for Арестуваха зрелищно кметицата на „Младост” (ОБЗОР   Image result for бтв новините, Арестуваха зрелищно кметицата на „Младост”

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева беше арестувана показно в центъра на София

 

И тя потърпевша от Гешев. И си мисли, че трупа точки пред избирателите. Чак моли мярката и за домашен арест да бъде изменена. Все пак предизборна кампания я чака. Но съдът я посече – остави я вкъщи.

Десислава, госпожо Иванчева, останете си вкъщи..., гледайте мача по телевизията. Изморена, дискредитирана сте..., подобно на вашата опонентка Фандъкова. Не се бутайте като коте между тигри. Ако се считате потърпевша от ГЕРБерската репресия има подходящи кандидати, които можете да подкрепите. И не забравяйте да бъдете хуманна, така както беше бившият Омбудсман Мая Манолова към вас, подавайки сигнал до тогавашния правосъден министър Цецка Цачева за лошите услови, в които пребивавахте в килията. И не само го подаде, но като тигрица защитаваше вашите накърнени права...!

Другото е цирк, заучен цирк..., даже по-голям от този с вашето арестуване.

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Осъдени и арестанти се впуснаха в изборната надпревара

7 неудобни въпроса по делото "Иванчева"

За да откъсне гласове от Манолова, ЦИК отмени отказа за регистрация на Десислава Иванчева

Малък Тошко си купи самолет! Всички се чудят откъде са парите (СНИМКА)

В София всичко е ясно, но... интересното тепърва предстои

Хората зад Мая Манолова – достойни, силни и готови за победа

Мая Манолова: Моделът за управление на София е генерално сбъркан

Другари, само вие изглежда не разбрахте – Мая Манолова е кандидат на гражданите ! Спрете се...! (ОБНОВЕН)

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

  

Арестуваха кметицата на "Младост" в София с подкуп


 


114681