Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Културно ни е, в цен...
Културно ни е, в центъра на София... си късаме цветенца на воля!

Културно ни е, в центъра на София... си късаме цветенца на воля!Жена си къса цветя, засадени от общинската управа на София, а после се прави, че нищо не се е случило.

На тази гледка се натъква случаен минувач, споделил случилото се във Facebook групата "Забелязано в София".

Вчера той е минал край паметника на Съветската армия и е видял жената да изкоренява цветята в градинката.

"Отивам при нея и започвам: "Извинете, извинете", преминавам към английски: "Excuse me, excuse me, madam". Отговор - Няма! Изваждам си телефона и започвам да снимам, става ми ясно какво се случва", пише той.

Обадил се и на тел. 112, за да подаде сигнал за имуществена вреда над общинска собственост. От 1-во РПУ му казали, че пращат патрул и ще му се обадят. Обаждане той така и не получил обаче.

"Когато жената вече видя, че няма къде да ходи и отказваше да признае, че това е грешно или поне да каже едно: Съжалявам, се качи в едно такси с доста лют и явно подобен по манталитет таксиметров шофьор и потегли", разказва Мино Караджов.

Възмутен той пита: "Защо е нужно да живеем в гадна кочина заради такива хора? Каква пречка създават няколко саксии красиви цветя? Защо аз бях единственият, които направи нещо?"

"За тези, които ще ме осъдят за записите: Видео и аудио записването на публични места е напълно разрешено и далеч не смятам, че нарушавам нечий права, като го изобличавам в нарушение на закона. Бъдете активни, защото промяната трябва да дойде от нас! Промяната не е нещо, което ще падне от небето!", призовава той.

Много от коментиращите критикуват жената и са възмутени от действията й. Някои посочват, че в крайна сметка цветята не са толкова скъпи и може да си ги купи. Много подкрепят действията на мъжа и посочват, че само по подобен начин може да се спре подобна вандалщина.

Други пък откровено критикуват... всичко. Защото според тях не това е най-големият проблем в страната.

Е, промяната почва от някъде, нали?

ВИДЕО

 

Източник: https://www.dnes.bg/