Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Къде са ремонтните г...
Къде са ремонтните групи на „Енерго-Про” в Шумен?

Къде са ремонтните групи на „Енерго-Про” в Шумен?Преди седмица „Енерго-Про” в Шумен реагира след сигнал на доброволците на „ДНЕС” за отворена кутия на електрически стълб и изпрати аварийна група. До намесата на „ДНЕС” се стигна, след като на едно от най-оживените места в Шумен – до входа на хипермаркет на бул. „Симеон Велики” 40, дни наред отворена кутия на електрически стълб застрашаваше преминаващите граждани.

Явно, обаче, това съвсем не е единствената кутия по булеварда, която има нужда от затваряне, тъй като в приемната на „ДНЕС” в Шумен постъпиха още сигнали за разрушени и неподържани съоръжения - до магазин „Зора”, и няколко около кооперативния пазар.

Доброволците на „ДНЕС” – Шумен са проверили сигнали за достоверност, заснели са ги и отново са подали сигнал в „Енерго-Про”.

Остава без отговор въпросът дали за всяка една неизправност трябва да информираме монополиста – енергодоставчик, за да поддържа мрежата и да инвестира в поддръжката й? Все пак в цената, която заплащаме, е калкулирана тази дейност. 

 

08.10.2014


268