Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Къде сте, управници....
Къде сте, управници...?! Къде сте, магистрати...? България иска изпълнение на своя референдум!

Къде сте, управници...?! Къде сте, магистрати...? България иска изпълнение на своя референдум!Позиция на Гражданско движение "ДНЕС“

 

Спомняте ли си референдума..!? Онзи българския, на който участвахме 3,5 млн. души, а 2,5 млн. казаха категорично „Да“ на зададените 3 въпроса (за мажоритарна избирателна система, за намаляване на субсидиите, за задължително гласуване). Допитването се проведе през ноември 2016 г., а до юни 2017 г. българските политици, социолози, политолози и магистрати умишлено направиха всичко по силите си, за да го убият. Разстреляха го на 15 юни миналата година

А спомняте ли си, че преди партийно-правителствения удар срещу референдума Конституционният съд по заръка на властта и тогавашния президент-слуга Росен Плевнелиев премахна 3 от въпросите, за които пледираше Инициативният комитет на референдума, и за които на националната подписка дадоха своя глас 700 000 българи

*Какви въпроси предложи екипът на Трифонов и кои отпадат след решението на КС (в наклонен шрифт)?

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Днес всички помним и грандиозния концерт на Слави на Орлов мост (на 29 октомври 2016 г), помним и гласуването за Националния референдум на 6 ноември 2016 г. Останалото сякаш е забравено... 

Последвалите действия от страна на Слави и Инициативния комитет се оказаха много по-важни. Близо година и половина Трифонов направи всичко по силите си, дори и преко тях, за да защити гласовете на 3,5 млн. българи. Бори се с политици, с медии, с магистрати, спазвайки категорично нормите на закона. Излезе сам пред Народното събрание, за да защити своята позиция. Да защити нас... Подкрепата беше от няколкостотин души... Другите аплодираха в... интернет! Но той не се отказа. Продължи. И да, не всичко беше напразно! 

На 5 декември се направиха точно две години откакто Слави Трифонов се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров и му връчва папка с установени нарушения по време на референдума. Две години, и откакто обвинител номер едно подкрепи открито и смело (въпреки длъжността, която заема) волята на хората и отговори с открито писмо, че е предал сигнала на Върховна административна прокуратура и заяви, че ще бъде направена обстойна проверка на всички нарушения при провеждането на референдума.

Минаха и две години, откакто на 13 декември се "намери" депутат (независимият Георги Кадиев), който да внесе законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, подготвен  от екипа на Инициативния комитет. Точно толкова се изтърколи и от 21 декември 2016 г., когато отново членове на ИК внесоха в НС изготвен вариант на райониране на 240 едномандатни избирателни района - 231 едномандатни района в България и 9 в чужбина. 

Тези дати са показателни. Знакови и показателни са и датите от месец октомври и месец ноември, който ние от "ДНЕС" нарекохме МЕСЕЦ НОЕМВРИ - МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА. Датите са символни, но събитията около тях ясно доказват, че в България нито изпълнителната, нито законодателната, нито съдебна власт работят в името на народа. Нещо повече – те се обърнаха срещу своя Суверен. Малките камъни, хвърлени методично по референдума от страна на депутати, политици, съдии, журналисти постигнаха своето и сякаш (най-вече според тях) референдумът остана само като част от историята.  

Но, не би...! 

За истинските българи, за Слави Трифонов войната за промяната в България не е приключила. Показаха го и протестите от миналия месец. Знаем, не всяка битка се печели, но добрата стратегия, последователността и упоритостта са от ключово значение за пълната, за крайната победа. 

А такава ще има... и то съвсем скоро. 

Защото България очаква и иска изпълнение на 3-те решения от референдума, очаква изпълнение и на онези 3 искания отхвърлени от КС! 

България очаква справедливостта!

 

Image result for концерт на слави трифонов на орлов мостImage result for концерт на слави трифонов на орлов мост

 

Кой може да затвори "Орлов мост" и половин София със замах?

 

Image result for събра над 700 000 подписа  ЗА РЕФЕРЕНДУМА на слави

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Ние правим законите..., а вие ядете кюфтета!

Българският лъв се пробуди! Иска справедлива и достойна България!

Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА! Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА  Ние помним лъжите на ЦИК! България и Слави никога няма да забравят! (ОБНОВЕН)

МЕСЕЦ НОЕМВРИ - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА Господа политици, не сме забравили референдума! Нищо и никого не сме забравили! Пóмни, не е забравил и Слави!

Две години след референдума... Загубихме битката, но ще спечелим войната!

Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА! Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА!

Две години след Референдума: България ПОМНИ...! България иска своята СВОБОДА! Слави, време е за концерт..., този път на жълтите павета!

Две години от концерта на Слави на "Орлов мост"! Две години надежди и воля за промяна! А не е ли време да го повторим? Този път пред Народното събрание…?!

Конституционният съд изтри въпроси от референдума на Слави

СИГНАЛ ДО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ от „Гражданско движение ДНЕС”

Отговор от Министерски съвет

СИГНАЛ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ от „Гражданско движение ДНЕС”

Хронология на убийството на един референдум - част 1

Хронология на убийството на един референдум - част 2

Хронология на убийството на един референдум - част 3

Хронология на убийството на един референдум - част 4

 


 


83591