Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Лекар оглави листата...
Лекар оглави листата във Варна

Лекар оглави листата във ВарнаЖителите на Варна подредиха публично изцяло гражданската си листа

Д-р Даниела Благоева-Алексиева, лекар с дългогодишен стаж и непоклатима репутация, оглави гражданската листа на Варна. Тя ще води в морския град битката за „Кауза България”, единствената партия, която отвори на 100 % листите си за хората от народа. На откритата среща във Варна, на която се проведе първото у нас публичното подреждане на номинираните кандидати за 42-то Народно събрание, излъчени от гражданите, бяха предложени 10 кандидатури, от които доверието им спечелиха 6, а 2 се отказаха, заради слабите си резултати.

Клубът на стопанския деятел във Варна се оказа тесен за агитките на кандидатите. Събранието премина при небивал интерес и драматични обрати. 

След изказването на Емилия Бойчева, която се занимава с моден бизнес и има зад гърба си три висши образования, везните натежаха в нейна полза. Неочаквано за всички тя си направи публичен отвод, като предложи на събранието за свой заместник Цветелина Георгиева и обеща да продължи да работи за гражданската кауза. Много атрактивно изказване в критичен тон направи пенсионираният икономист Петко Тодоров, което му проправи път до 5-та позиция в листата. Интересни мнения и изказвания имаше и от хората, дошли да подкрепят номинираните кандидати. Те заявиха, че вярват в тях и са сигурни, че ще защитят интересите им в парламента. Вълнуващи бяха и изказванията на възпитаници от социален дом, дошли да подкрепят своята учителка. След преброяването на подадените 324 бюлетини, 316 се оказаха валидни, а 8- празни.

С най-много гласове листата бе оглавена от д-р Даниела Благоева- Алексиева, следвана от кариерния консултант и експерт в средното образование Даниела Петкова, предложената от Бойчева дизайнерка Цветелина Георгиева, студентката от ТУ-Варна Ивелина Вълчева, Петко Тодоров и педагогът Даниела Иванова. В събота документите за регистрацията на кандидатите за изборите бяха внесени в 12,40 часа в РИК-Варна.  

 


1113