Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Лидерът на "Възражда...
Лидерът на

Лидерът на "Възраждане" обвини Каракачанов в имотни измами (СНИМКИ)*Вицепремиерът Красимир Каракачанов трябва да подаде оставка поради имотни нарушения в София. Това заяви Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“

Костадинов обвинява министъра на отбраната в нерегламентирано ползване на имоти на ул. „Осогово 55.

 

Освен това, Каракачанов е отговорен и за незаконно обсебване на имотите на български бежанци, твърди още Костадинов.

 

"Каракачанов трябва да напусне поста си и заради несправяне с циганската престъпност, която се задълбочи по време на управлението на коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти", подчерта Костадинов в Благоевград.
Според него фамилия Каракачанови притежава повече от 2/3 от шестетажна сграда на ул. „Осогово“ 55, като незаконно е заградил паркинга, който е обща част и е собственост на останалите живущи в сградата.

 

Това са действия, които подхождат повече на лице от криминалния контингент, отколкото на български министър, добави Костадинов.

 

"Каракачанов едва ли ще бъде разследван, след като съпругата му е прокурор", допълни лидерът на ПП „Възраждане“. Той посъветва прокуратурата да се самосезира и за начина, по който ВМРО придобива всички свои имоти. Оказва се, че Каракачанов лично е обсебил имоти на българските бежанци в Македония, които са купувани преди години, а в момента се ползват от партията за всякакви други цели, но не и за тези, за които са били купувани и дарявани.

 

"Очевидно Каракачанов не се справя с поставените му задачи като министър, защото когато той оглави министерството на отбраната, незаетите места в българската армия бяха 5000, а в момента са 8000. Затова трябва да подаде своята оставка“, категоричен е Костадинов.

 

* Пред Actualno.com oт ВМРО отговориха, че не желаят да коментират изявленията и действията на човек, който е проводник на чужди, небългарски интереси в България. Припомняме, че именно изказване на Костадинов относно протестите срещу елхата за Нова година, която подари Москва на София, беше цитирано на Facebook страницата на руското посолство. Изказването съдържаше обидни квалификации към протестиращи заради политиката на Русия към Украйна ("олигофрени" и "малоумници"), а полиция се намеси да пази елхата, която беше украсена с корабчета с украинския флаг заради инцидента в Керченския пролив, където руският флот откри огън по три украински военни кораба и плени екипажите им.

 

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

 

 

95927