Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Лятото продължава с ...
Лятото продължава с пълна сила

Лятото продължава с пълна силаХубаво е, когато времето е хубаво, лятно, топло, усмихнато, хубаво е, когато ни чакат още поне 7 до 10 дни на типично лятно време. Лятото продължава с пълна сила.

В следващите дни ще има много слънце и температури до 33-35 градуса в низините на страната. В района на София дневни температури до 30-32 градуса.Времето ще се задържи до самия края на месец август, като в началото на септември е възможно да настъпи промяна и да има превалявания.

Към 26-27 август над западните райони е възможно да има повече облаци и дори на места да превали, но тези процеси ще са на изолирани места и няма да променят основната характеристика на времето - топло и предимно слънчево.

Опасността от пожари нараства, затова бъдете внимателни, особено, ако сте сред природата, палете огън с внимание, бъдете отговорни. Пожарникарите може да имат доста работа в следващите дни.

Но пък любителите на планината и морето ще се радват на време подходящо за всякаква истинска почивка.

Според актуални данни към 20 август, средната температура на приземния въздух на планетата е с 0,3 градуса по-висока от средната температура за периода 1970 - 2000 г. Над северното полукълбо температурата е 0,7 градуса по-висока, а над южното полукълбо с 0,1 градус по-ниска в сравнение с посочения период.

 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

 

Източници: 

https://dariknews.bg/

https://www.24chasa.bg/ 

https://www.sinoptik.bg/

https://www.dnes.bg/

 

 


82678