Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Лошата инфраструктур...
Лошата инфраструктура е най-големият проблем на Търговище според анкета на „ДНЕС”

Лошата инфраструктура е най-големият проблем на Търговище според анкета на „ДНЕС”Лошата инфраструктура се очерта като основен проблем според резултатите от проведената акнета на Гражданско движение „ДНЕС“ – Търговище.

В националната инициатива на Движението, която традиционно се провежда във всички областни градове под надслова „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община” се включиха 120 жители на града. Около 32 % от анкетираните посочват лошата инфраструктура като най-сериозен проблем пред развитието на Търговище.

На второ място (28 на сто) се нарежда безработицата и проблемът с реализацията на младите хора.

На трето място и четвърто място с почти равен брой гласове (съответно 15 и 14 %) жителите на Търговище открояват липсата на културни и спортни събития, както и нуждата от изграждане на спортна зала.

Уличните кучета са проблем за 11 на сто от анкетираните.

Като други проблеми гражданите са посочили обезлюдяването на Търговище, ниските заплати, липсата на места за отдих и спорт. След 25 октомври, когато са изборите за местна власт, новите управници ще бъдат запознати с резултатите от анкетата. Доброволците на „ДНЕС” се надяват съвместно да намерат най-добрия път за разрешаване проблемите на Търговище.

 


6667