Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Лудницата продължава...
Лудницата продължава с подгъзуване, компромати, войни....

Лудницата продължава с подгъзуване, компромати, войни....Все по-актуален си остава въпросът КОЙ притисна шефа на БНР Светослав Костов, за да изгони журналистката Силвия Великова. Скандалът се замаза, като на преден план бе изтикан техническия директор , уж виновен за замлъкването на обществената медия. Малкото медии, които не искат да клекнат на властта, сред които и Фрог нюз, ще продължат и през следващите дни да ръчкат темата. Нищо, че на Светослав Костов изведнъж му прилоша в преди дни умишлено или не  и го прибраха с линейка. Отговорът на въпроса КОЙ би могъл да разбули мистерията на родното задкулисие и то само с един отговор – този на Костов. Пък и е добре да знаем кои са главанаците на Републиката.

 

За силата на  същото това  задкулисие ще се разбере и по действията на  цанилият се за главен прокурор Иван Гешев. Защото, ако вместо с фалшивия сигнали за готвен преврат, се заеме  здраво с кукловодите в БНР,  то има надежда да научим кои са „великите умове“ на България, които я тласкат към пропастта.  По-вероятно е, обаче това да не се случи, съдейки само по факта, че „изслушването“ на Иван Гешев от  Прокурорската колегия и  Етичната комисия във ВСС мина като по ноти. Сиреч  никой нищо не го пита.  Нито един въпрос нямаше към него. Сакаш не  и простосмъртен, а Божество. Чинно се изчете професионалната му биография и това беше.  Оказа се по-свят и от светците. Чист като Делян Пеевски.

 

Катастрофата с председателят на парламента Цвета Караянчева сякаш позатихна. Но само привидно. Коментарите в социалните мрежи наподобяваха метеж. Караянчева май някой навреме  я светна, че не е здравословно за имиджа й да ни праща поздрави и послания от фейсбука си, както и да ни вдява в ушите как точно е  спала.  Цинично е да го прави, особено когато  парите за лечението на ключицата й в правителствената болница „Лозенец“, за вертолета и цялото подгъзуване,  са дошли и  от онези болни хорица, които се гърчат в куп кофти  болници.  Тя-на чисто и топло…. Другите в лайната. А после иска да е обичана. Как да стане?!

 

Продължаваме да циклим около „шпионския скандал“. Миналата седмица прокуратурата пусна нови „доказателства“, но те сякаш още повече затвърдиха усещането, че всичко у нас си е  Пунта Мара. Горе- долу така си тече и предизборната кампания.  Кандидатите за кметове бълват заучени фрази и обещават все по-умни градове, страхотен градски транспорт, чист въздух, зелени площи, прозрачно управление, вежлива администрация…. Да продължаваме ли?! А, запушихте си ушите. Тогава нататък.

 

Започна учебната година – за 20% от първолаците българският език не е майчин. По въпросът за това светло бъдеще се мълчи. Арестуваха фотограф, задето снимал полицаи на протест. Последва хладно извинение от МВР и толкоз.  Съветът на ЕС избра за главен прокурор на Европейска прокуратура румънката Лаура Кьовеши. Тук овластените се снишиха. Ни дума, ни вопъл, ни стон. Известната журналистка Миролюба Бенатова подкара такси. Както е тръгнало със свободата на словото, скоро и други колеги  ще предпочетат да  идат при нея.

 

За сметка на това  пък мозъчният тръст на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов набира все по-голяма скорост. Главният герой от „Апартаментгейт“ обиколи за нула време маса медии, за да ни се представи в „нова“ евроатлантическа светлина.  Той май ни има за абдали, ако си мисли, че въпросите, с които го приклещи преди няколко месеца  в парламента Миролюба Бенатова за новия му тузарски апартамент, са забравени.

 

 Журналистката го попита как така бившият функционер на ГЕРБ и сегашен служител на РВД Симеон Велков е разбрал за двата апартамента на Цветанов, за да ги купи в деня, в който той взима тузарския имот на ул. „Лозенка“. „Това не ви ли смущава-човек, който е работил за вас, разбира за вашите апартаменти по телепатична връзка, за да ги купи?“. Отговорът на Цветанов е: „Всичко вчера съм обяснил и днес няма да се повтарям“.  Обяснил, ама друг път. Президентът Румен Радев сякаш го караше най-лежерно-качи се  не колело. Пиарски ход или обичайна разходка като човек от народа- не стана съвсем ясно. Но пък безспорно ни разведри.

 

Днешният почивен ден приключи странно.  Борисов бе  на Панаира с руския посланик, а на Базиликата - с ”Америка за България”. Колкото неочаквано, толкова и объркващо. Затова съвсем очаквано утре леви и десни ще се кълват, а  фили и фоби замерят.  И така ще е поне  докато той се разхожда  из Република Корея. Лудницата продължава с подгъзуване, компромати, войни.

 

Екип на Фрог нюз


 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

А данък депутат? Кога?

Слави Трифонов: Главанаците да направят Кошлуков и шеф на БНР

Тя задава неудобни въпроси. Силвия Великова, която беше свалена от ефира на БНР

Слави за дълга от 50 млн. на БНТ: И кой ще ги даде тези пари? Е, как кой!? Ние с вас, уважаеми зрители

За 10 години натикаха свободата на словото в ъгъла, в най-долния ъгъл

България продължава да пропада по свобода на словото

Механизмите на цензурата или защо България е след Ангола и Етиопия по свобода на словото

 

 

 

 


113206