Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Лъсна една от тлъс...
Лъсна  една от  тлъстите лъжи  на ГЕРБ!>> Д-р Иван Маджаров с шокиращо признание: Парите за COVID-19 не стигат до всички

Лъсна една от тлъстите лъжи на ГЕРБ!>> Д-р Иван Маджаров с шокиращо признание: Парите за COVID-19 не стигат до всичкиОт началото на кризата не всички, които работят на първа линия, получават помощ от държавата. Това призна д-р Иван Маджаров, председател на УС на Българския лекар съюз (БЛС).

"Излиза се с тезата, че ръководителят подава списъка, но той прави списъка по критерии. Би трябвало да се добавят пари", каза той.

И дори призна, че има случаи, в които някой медик да поиска да бъде включен в екипа за пациент с COVID-19, за да има възможност да получи средства.

Пред БНТ д-р Маджаров обърна внимание, че след коронавируса приходите на болниците са намалели с 16%. Заяви, че вече е разговаряно с новия здравен министър д-р Костадин Ангелов, за да се обърне тенденцията за спад.

По отношение на разпространението на вируса, д-р Маджаров каза: 

Не можем да държим в стерилна среда всички. Мерките са - не бива да забравяне, че на всяко обществено място повърхността би могла да бъде заразени, да не стоим на близко разстояние един от друг.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Извънредната епидемична обстановка в страната ще бъде удължена с месец

Карантина за българи в европейски държави заради COVID-19

За награда: Членът на НОЩ Костадин Ангелов, плашещ с АД-ове, чували и ТРУП-ове..., става здравен министър! (ВИДЕО)

Дoц. Мaнгърoв пред Лили Маринкова: Щaбът внacя нaпрeжeниe в cтрaнaтa. Тъпo e (ВИДЕО)

Д-р Антония Първанова: Коронавирус има в България от ноември 2019 с три пика

132434