Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мачмейкърът Румен Ка...
Мачмейкърът Румен Карамихалев: Вождът се мята между Гняв, Отричане и Договаряне с подсъзнателно усилие да избяга от Депресията

Мачмейкърът Румен Карамихалев: Вождът се мята между Гняв, Отричане и Договаряне с подсъзнателно усилие да избяга от ДепресиятаОтричане, Гняв, Договаряне, Депресия, Приемане Преди половин век швейцарската психоложка Kuebler-Ross фопмулира модел за петте фази, през които преминава човек, сполетян от неочаквано и тежко събитие, обикновено свързано със смъртоносна болест. И досега този модел остава широко използван при обяснението на поведението хората в подобни ситуации.

 

Тези 5 фази са: Отричане, Гняв, Договаряне, Депресия, Приемане
(Denial, Anger, Bargaining, Depression, Acceptance)
В момента буквално ми е любопитно да наблюдавам поведението на Вожда през призмата на този модел и да отбелязвам как, въпреки помощта на PR-ите, той проявява характерните белези на тези фази. Вярно е, че на моменти смесва фазите, но все пак те описват поведението на нормални индивиди, с които той в момента има малко допирни точки.
Безпомощно се мята между Гняв, Отричане и Договаряне с подсъзнателно неимоверно усилие да избяга от Депресията.
Но обективните обстоятелства са такива, че неизбежно ще достигне до нея, а в крайна сметка и до Приемането. Впрочем, последното не е съвсем сигурно, защото при индивидите с психически проблеми, тя често бива замествана като минимум с параноя.
Един бърз преглед на публичните изяви на Вожда през последните дни, може да се използва като пособие за изучаване на тези модел. С голямо любопитство очаквам да видя кога Той ще достигне до петата фаза или просто ще я прескочи на път към безкрайните дълбини на човешката психика.

 

Румен Карамихалев, ФейсбукИзточник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Безстрашен >> Борисов се отказа да е депутат, не му трябвал имунитет

Боко хукна пак, щото "Всичко това го правим в името на Господа"

Бойко Борисов обяви, че се отказва да е депутат

Екатерина Захариева: ГЕРБ ще предложи друг министър-председател (ВИДЕО)

Оцеляване, оцеляване..., оцеляване на всяка цена! ГЕРБ няма да предлага Борисов за премиер

 

148176