Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Мадуро гони петима е...
Мадуро гони петима евродепутати (ВИДЕО)

Мадуро гони петима евродепутати (ВИДЕО)Естебан Гонсалес Понс (в средата) разказва за случилото се в Каракас

Отнемат паспортите на делегацията на летището в Каракас

Венецуелският президент Николас Мадуро изгони тази нощ петима евродепутати, пристигнали за среща с опозиционния лидер Хуан Гуайдо.

Новината съобщи оглавяващият делегацията испански депутат Естебан Гонсалес Понс – първи зам.-председател на парламентарната група на Европейската народна партия (ЕНП). Заедно с него са били сънародниците му Габриел Мато и Хосе Игнасио Салафранка, португалецът Паулу Ранжел и холандката Естер де Ланге.

Делегацията е съставена от депутати от ЕНП. Още при междинното кацане в Доминиканската република те са били предупредени от посланиците на Испания и ЕС, че няма да бъдат допуснати във Венецуела.

Когато кацнали в Каракас, местните власти им взели паспортите и не им позволили да стъпят на територията на страната. Изобщо не им дали обяснение защо ги гонят. Групата била принудена да се върне в Европа с полета на испанската авиокомпания „Иберия“, с който пристигнала.

„Когато в една страна един диктатор затваря прозорците и гаси светлините, това означава, че той ще премине от думи към дела. Да живее свободна Венецуела“, заяви Естебан Гонсалес Понс в обръщение, разпространено в туитър. 

Juan Guaidó
 
@jguaido
 
 

La delegación de eurodiputados invitada a Venezuela es expulsada por un régimen aislado y cada vez más irracional.

Es el usurpador quien eleva el costo a lo que es un hecho: la transición.

Ejerceremos toda la presión necesaria para lograr el cese de la usurpación. ¡Seguimos!

 
12.2K people are talking about this
 
 

Европарламентът призна Хуан Гуайдо за временен президент на южноамериканската страна до провеждането на нови избори. Депутатите не признават Николас Мадуро, защото смятат, че е спечелил ан непрозрачен вот.

Венецуелският външен министър Хорхе Ареаса оправда изгонването с това, че посещението на делегацията било със „заговорническа цел“.

„Няма да позволим на европейската крайна десница да смущава мира и стабилността. Венецуела трябва да бъде уважавана!“, заяви той.

 

Източник: http://clubz.bg/

 


90180