Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Махайте се от главата на премиера, бързо

Махайте се от главата на премиера, бързо"Да ми се махат от главата", казано от премиера по повод на майките на деца с тежки увреждания, е израз, който ще се помни дълго. При този човек филологическото ниво почти винаги е твърде издайническо. Дълги години имахме политици, които говореха с някакъв компресиран, обезопасен и чиновнически език, срещу което с право недоволствахме. Сега обаче ни застигна отмъщението на всеки, който искаше "човек, който да говори на езика на народа". Ето, появи се такъв човек.

Така че недоволни, бедни, унижени, оскърбени, маргинали, онкоболни, страдащи от церебрална парализа, аутизъм и най-обикновени нещастници - махайте се от главата на премиера. Напускайте тази глава един по един, не я изпълвайте с проблеми, кризи, нерешими ситуации. Главата на премиера не може да служи за вместилище на ужаси, с които да се пълни всеки ден. Този човек трябва да е спокоен, уверен, с бодра крачка по червения килим на европредседателството: трябва да слаломира между ЕС, Западни Балкани, Русия, САЩ и Ердоган. Тукашните кризи единствено разсейват от сложните външнополитически ситуации, които трябва да се разрешават. Срещу вашите лични трагедии накрая ще се цитират едни статистики - по-ниска безработица, по-дълги магистрали, по-висок БВП и прочие.

Нека стане ясно: В българския свят функционират две сили - главата на премиера и попълзновенията на лошия материал към нея. И те трябва да се отърсят едни от други, да не си пречат взаимно. В идеалната ситуация трябва въобще да не се срещнат, така както не са се срещали страданието и изобилието в главата на младия Буда преди да излезе от бляскавия дворец (тук сякаш има някакви съвпадения в имената) Всеки проблем съществува като една голяма червена отметка, която изпълва съзнанието на властта, дразни я, трябва да се зачерква, зачерква. Накрая винаги се опира да махане - я от държавата, я от държавника. Махайте се добре, не махайте за сбогом. 

 

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Бойко и Папата – интимно

Градоносни облаци на главата на Светиня Му

Господин Лъжа – май е новото име на шефа на лошия човешки материал

С аромат на избори и идваща промяна

Време е за оставка, г-н премиер!

Една година на кабинета "Борисов 3" с лайтмотив "Европредседателство"

Смешният плач и крокодилските сълзи на един премиер

Брутален и циничен ВИЖТЕ>>* >> Борисов нареди хората с увреждания "да му се махат от главата"

Слави и Ку-ку бенд с концерт срещу системата

Концертът в The O2 Arena ще бъде в подкрепа на родителите на деца с увреждания

„Системата ни убива“

Слави спасява децата на България!

Българските медии гузно мълчат за дарението на Слави от концерта в Лондон ЗА нашите деца!*

"Шоуто на Слави": Системата убива децата ни, уби медиите... убива България! Слави е заплаха за статуквото...!

Слави осъди „Господари на ефира“ и дари парите на майките на деца с увреждания

Държавата, която убива хората с увреждания

Заради невъзможност да реши проблема на децата с увреждания, социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я прие (обновена)

WC тишина* >> Бутат заведенията на "Какао бийч" в Слънчев бряг 

Сватбената рокля на Меган, която разплака Хари (СНИМКИ)